Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

L’Ajuntament aprova el conveni amb Es Castell i el Consorci de residus de Menorca per al sistema de recollida porta a porta

• Els veïns i veïnes no s’hauran de desplaçar fins als contenidors per reciclar els seus residus.

• Aquest sistema permetrà, també, incrementar el percentatge de residus reciclats i complir, així, amb les exigències marcades per la Unió Europea.

Maó, 10 de novembre de 2020.- Aquest dilluns, la Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Maó va aprovar el Conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Maó, l’Ajuntament d’Es Castell i el Consorci de residus i energia de Menorca, per tal de gestionar el servei de recollida separada de residus en els termes municipals de Maó i Es Castell.
Aquest conveni permetrà la posada en marxa del nou servei de recollida porta a porta. D’aquesta manera, els ciutadans i ciutadanes de Maó no s’hauran de desplaçar fins als grans contenidors de la ciutat per llençar els seus residus. Aquest sistema permetrà, també, incrementar el percentatge de residus reciclats i complir, així, amb les exigències marcades per la Unió Europea.
Està previst que aquesta iniciativa pugui entrar en funcionament a mitjans del 2021. El projecte es desenvoluparà a Maó en 2 fases:
1. Primer, s’implementarà el nou sistema als carrers del centre de la ciutat, a Llucmaçanes i a Sant Climent, on predominen els habitatges unifamiliars.

2. Posteriorment, s’ampliarà aquest sistema a la resta del municipi, on predominen els habitatges plurifamiliars.
Si el sistema de recollida de residus porta a porta mostra els resultats esperats, es preveu anar suprimint, de forma progressiva, els grans contenidors dels nuclis urbans del municipi. Això tindrà dos efectes principals; per una banda s’embelliran els nuclis urbans de Maó i, per l’altra, s’eliminaran els punts negres d’abandonament de residus de tot tipus en aquests nuclis. S’habilitaran contenidors a punts de l’extraradi per als veïns que viuen a les afores.

Funcionament:

Amb l’entrada en funcionament d’aquesta nova metodologia s’establirà un calendari de recollida de residus, que s’anirà detallant a mesura que s’atraqui la seva posada en marxa. La recollida es farà per dies i tipus de residus. Prèviament, es farà una campanya informativa i s’enviarà el calendari definitiu a tots els habitatges.Imatge