Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

L'Ajuntament de Maó presenta el Concurs de Tapes "Tasta Maó", que se celebrarà del 13 al 29 de novembre

• Totes les tapes han d'incorporar un producte local del municipi de Maó.

• L'objectiu d'aquesta iniciativa és dinamitzar l'activitat econòmica i social de Maó, durant la tardor, a la vegada que es dóna suport al producte local i al sector productiu del municipi.

• El concurs comptarà amb una partida de 1.600 euros en premis per als establiments guanyadors i 6.000 euros en experiències i productes locals, que es rifaran entre les persones que hi participin.

• Aquesta iniciativa s'emmarca dins les diferents accions de la campanya d'estimulació del comerç i de la restauració del municipi: "Maó Sempre Viu".

• Els establiments interessats es podran inscriure del 16 al 30 d'octubre de 2020 a la web: www.tastamao.com

Maó, 15 d'octubre de 2020. Aquest matí s'ha presentat, a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Maó, el concurs de tapes "Tasta Maó", que se celebrarà de dijous a diumenge, entre els dies 13 i 29 de novembre. L'objectiu d'aquesta iniciativa és dinamitzar l'activitat econòmica i social de Maó, durant la tardor, a la vegada que es dóna suport al producte local i al sector productiu del municipi.

En aquest sentit, totes les tapes han d'incorporar, com a mínim, un producte dels que integren el llistat de productes locals del municipi: salsa maonesa, formatge de Maó, musclos de Maó, gambes de Maó, cervesa, ginebra, i altres productes que es pugui acreditar que són productes produïts al municipi.

S'hi poden apuntar tots aquells bars i restaurants situats al terme municipal de Maó (Sant Climent inclòs). Cada establiment participant podrà presentar un màxim de 2 tapes, totes amb el mateix preu: 3,50 euros (amb l'IVA inclòs).

Els establiments interessats es podran inscriure del 16 al 30 d'octubre de 2020 a la web: www.tastamao.com

És important assenyalar que aquesta iniciativa s'emmarca dins les diferents accions de la campanya d'estimulació del comerç i de la restauració del municipi, "Maó Sempre Viu", que es va presentar fa unes setmanes.

Premis del concurs

El concurs comptarà amb una partida de 1.600 euros en premis per als comerços guanyadors. Per altra banda, el consistori també invertirà 6.000 euros en diferents premis que se sortejaran entre persones que participin en el concurs de tapes, i que inclouen el consum de diferents productes i experiències en establiments de Maó.

Sons ha explicat el regidor de Dinamització Econòmica i Festes, José Manuel García, aquests premis aniran des d'una nit a un hotel d'interior a la ciutat de Maó, unes entrades pel Teatre Principal, un val de compres en alguna de les zones comercials de Maó o un val per gastar en algun dels productors del municipi, entre d'altres.

A la pàgina del concurs, www.tastamao.com, es podrà trobar la llista dels premis que se sortejaran, amb una numeració que serà l'ordre del sorteig que es farà l'1 de desembre.

Jurat del concurs

El jurat del concurs estarà format per tres persones amb perfils professionals relacionats amb el món de la cuina i el producte local, i un quart membre que serà el públic assistent al concurs, mitjançant el vot popular. La proporció de cada jurat serà del 25% per cada component del jurat. La valoració popular tindrà, en el seu conjunt, el restant 25%

a) Jurat professional

El jurat professional estarà format per Bàrbara Lluch, de la Cooperativa del Camp de Menorca, Toni Aguiló, President de l'Aassociació Fra Rotger i Borja Matoses, com a crític gastronòmic de renom. En aquest sentit, el regidor de Dinamització Econòmica ha explicat que "hem volgut apostar per un jurat de qualitat, ja que creiem que això ajudarà a donar més nivell al concurs de tapes".

b) Jurat popular

Qualsevol persona major d'edat que consumeixi una tapa (o més) tindrà dret a participar en el concurs mitjançant la papereta de votació. L'establiment facilitarà una papereta per tapa demanada i un bolígraf a cada persona.

Per la seva part, l'Alcalde de Maó, Héctor Pons, ha afirmat que aquesta iniciativa té l'objectiu que "tots els bars i restaurants del municipi tenguin un nou estímul per promoure que la gent pugui accedir als seus establiments".

Així mateix, Héctor Pons ha explicat que aquesta acció es fa, també, "pensant amb el sector productiu i amb el sector primari". En aquest sentit, el concurs fomenta el consum de productes del municipi de Maó i impulsa, per tant, "un model de sostenibilitat i d'economia circular, que beneficia a tots els sectors econòmics més propers".

La regidora de Comerç, Carme Seguí, ha considerat que aquesta activitat serà "fonamental per reactivar l'activitat comercial, durant la tardor, a Maó, a la vegada que posa en valor el producte local i la cuina de Maó".

Per altra banda, Tolo Mercadal, en representació de la Cooperativa del Camp de Menorca, ha explicat que aquesta iniciativa "recorda la importància vital que té el consum de productes de Menorca i de Maó".

Respecte al president de l'Associació Fra Rotger, Antoni Aguiló, ha argumentat que aquest concurs "va totalment amb la filosofia de la nostra associació, que és fomentar el consum de producte local i les receptes de cuina menorquina". També ha pres part en l'acte de presentació la regidora de Cultura i Medi Ambient,Conxa Juanola.

Les persones interessades a participar poden trobar les bases del concurs i tota la informació detallada a la pàgina web: www.tastamao.com