Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

L'Ajuntament de Maó i ASCOME signen un conveni de suport a la plataforma local de venda online XUROA

Aquest matí, l'Alcalde de Maó, Héctor Pons, i el president de l'Associació Empresarial de Comerciants de Menorca (ASCOME), Vicente Cajuso, han signat un conveni de col·laboració mitjançant el qual l'Ajuntament de Maó donarà suport a la plataforma de venda online XUROA, a través d'una subvenció directa de 10.000 euros.

Cal assenyalar que aquesta partida econòmica està dividida en 3 àmbits d'actuació:

1.- L'Ajuntament de Maó cedirà 1.500 euros per realitzar accions de promoció per donar a conèixer la plataforma.

2.- Per altra banda, 5.500 euros aniran destinats a contractar personal de suport digital per ajudar als comerços que exposen els seus productes en aquesta plataforma a tenir el seu stock actualitzat.

3.- Per últim, el consistori invertirà 3.000 euros a cobrir el cost del repartiment a domicili dels productes comprats a comerços del municipi de Maó, a qualsevol municipi de l'illa.

Per la seva banda, ASCOME s'ha compromès a possibilitar que tots els comerços membres de Mo-Comercial puguin ser beneficiaris de la plataforma XUROA. Així mateix, ASCOME també s'ha compromès a incorporar una opció de compra per recollir productes a la botiga sense cost, a més d'incorporar un distintiu i recerca de productes fets a Menorca.

Durant l'acte de firma del conveni, el Batle de Maó, Héctor Pons, ha explicat que aquest conveni "és una passa important que referma el compromís de l'Ajuntament amb el comerç local", en aquest moment tan delicat.

Així mateix, Héctor Pons ha recordat que el sector del comerç és un dels més afectats per la Covid-19 i, per això, l'Ajuntament atorga aquesta subvenció a ASCOME, que se suma a les dues convocatòries d'ajudes directes als establiments locals afectats per la covid-19 i a l'ampliació del conveni amb Mo-Comercial.

Per la seva part, el president d'ASCOME, Vicente Cajuso, ha agraït a l'Ajuntament de Maó "la seva col·laboració i la seva agilitat", a l'hora de fer efectiu aquest conveni en tan poc temps.

Així mateix, Vicente Cajuso ha argumentat que aquesta plataforma de venda online (XUROA) afavorirà a "l'economia circular de l'illa" i ha recordat que des d'ASCOME seguiran necessitant el suport de l'administració, per poder tirar endavant aquest projecte destinat a impulsar el comerç local.

També han participat en l'acte de firma del conveni la Regidora de Microciutat, Economia, Comerç i Turisme, Carme Seguí, i el secretari d'ASCOME, Jordi Bosch.


Imatge