Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

Maó s'incorpora a la Xarxa d'Entitats Locals de la FEMP per als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'Agenda 2030

• El Ple Municipal va aprovar, ahir, per majoria absoluta, l'adhesió del consistori a aquest òrgan

Maó, 31 de juliol de 2020. L'Ajuntament de Maó s'incorpora a la Xarxa d'Entitats Locals de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) per a desenvolupar els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'Agenda 2030.

D'aquesta manera, el Ple Municipal va aprovar, el passat dijous, per majoria absoluta, l'adhesió del consistori a aquest òrgan, que treballarà, juntament amb altres governs locals, en la implementació d'iniciatives que permetin aconseguir el desenvolupament dels ODS en l'àmbit local.

L'Agenda 2030 dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), aprovada per l'Assemblea General de les Nacions Unides el 25 de setembre de 2015, és un projecte internacional basat en els valors de la sostenibilitat en tots els seus àmbits.

En aquests moments, un dels reptes d'aquest projecte mundial és el d'aconseguir que la transversalitat i la visió general dels seus objectius es concretin en accions, actituds i decisions que transformin la societat en la línia proposada.

En aquest sentit, la FEMP ha estat inclosa pel Govern en el Pla d'Acció d'Espanya per a la implementació de l'Agenda 2030, com a institució per a l'impuls de l'agenda, a causa del paper clau que té aquesta organització en el desenvolupament de les iniciatives locals.

Per la seva part, el batle de Maó, Héctor Pons, va celebrar l'adhesió, per unanimitat, del consistori a aquesta xarxa, fet que servirà per "dur a la realitat aquesta visió global de l'agenda 2030". En conseqüència, això suposarà un increment real de "l'accés de les persones a la igualtat, la justícia social, i el desenvolupament sostenible", va afegir el batle.

Així mateix, Héctor Pons va explicar que l'aprovació conjunta d'aquesta adhesió de l'Ajuntament de Maó, suposa "una bona notícia i a la vegada implica un compromís i una feina municipal", per tal de tirar endavant iniciatives d'acord amb aquests ODS.


Imatge 

Tornar