Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

L’Ajuntament acorda amb l’Autoritat Portuària de Balears la retirada d’un tram de la barrera de ciment que delimita la zona portuària del port de Maó

L’Ajuntament de Maó ha acordat amb l’Autoritat Portuària de Balears la retirada d’un tram de la barrera de ciment que delimita la zona portuària de la resta de zona de trànsit públic del port. Concretament, es retira la part de la tanca situada darrere les oficines de l’APB, a l’entorn de Rochina.

Així, aquest dilluns matí, ja s’han llevat 12 peces d’aquesta barrera, i es preveu que la retirada de tot el tram de la tanca esmentat anteriorment, pugui estar enllestida entre avui i demà. És important assenyalar que aquesta mesura s’adopta aprofitant l’avinentesa que suposa la disminució actual del tràfic de bucs de grans dimensions al port de Maó, a conseqüència dels efectes del Covid-19.

D’aquesta manera, si en un futur tornen a coincidir dos o més creuers al moll de passatgers del port de Maó, l’Autoritat Portuària de Balears podrà tornar a delimitar l’espai portuari del moll. En aquest cas, l’Ajuntament demanarà que s’instal·li un material amb menor impacte visual que l’actual.

D’altra banda, la petició de l’Ajuntament per a la retirada d’aquest tram de tanca s’emmarca en la voluntat de l’actual equip de govern de millorar la relació del port amb la resta de la ciutat, amb l’objectiu de fer-lo més humà i més propici a l’activitat.

El consistori també analitza la possibilitat d’utilitzar aquest espai per celebrar-hi futures activitats a l’aire lliure, durant les properes setmanes, amb la finalitat d’afavorir a la dinamització de l’activitat socioeconòmica del port.

L’alcalde de Maó, Héctor Pons, ha valorat positivament aquesta acció des del punt de vista paisatgístic i estètic. Així mateix, el batle de Maó ha considerat que la retirada d’una part d’aquesta barrera és “una primera passa”, que va “en línia amb la voluntat de l’Ajuntament de seguir avançant cap a un port més connectat amb la ciutat” i “una relació més directe dels maonesos i maoneses amb la mar”.


Imatge