Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

13/01/2020
L’equip de govern també ha programat una reunió amb els representants de l’Associació de Veïns del Centre Històric de Maó, perquè participin en l’elaboració d’aquest document d’acord
 

L’Ajuntament es reuneix amb l’Associació de Comerciants del Centre de Maó per consensuar el desenvolupament del Pla de Mobilitat

L'equip de govern de l'Ajuntament de Maó s'ha reunit amb Mô Comercial (l'Associació de Comerciants del Centre de Maó) amb l'objectiu de consensuar amb aquest sector el desenvolupament de les mesures que contempla el nou Pla de Mobilitat de Maó, aprovat al Ple municipal del passat mes de desembre, després de ser negociat a través de la Mesa de Mobilitat.

D'aquesta manera, l'equip de govern de l'Ajuntament vol manifestar la seva voluntat d'arribar a acords amb els comerciants del centre de la ciutat, per tal d'aconseguir que les línies d'actuació que s'aprovin a la Mesa de Mobilitat, comptin, també, amb el vistiplau d'aquest sector del comerç.

Així mateix, durant la reunió, els representants de l'equip de govern del consistori van proposar l'elaboració d'un document conjunt de punts d'acord, per començar a desenvolupar les primeres mesures previstes al nou Pla de Mobilitat.

D'altra banda, amb la mateixa voluntat d'arribar a un consens amb els agents socials implicats, l'Ajuntament ha programat, també, una reunió amb els representants de l'Associació de Veïns del Centre Històric de Maó, perquè participin en l'elaboració d'aquest document d'acords.

Així, a la reunió hi van participar, per part de l'Ajuntament, l'alcalde de Maó, Héctor Pons, la tinenta d'Alcaldia de Cultura i Medi Ambient, Conxa Juanola, i el regidor de Zones Verdes, Camins i Mobilitat, Manuel Lora.

El nou Pla de Mobilitat de Maó contempla una sèrie de propostes amb relació a la densitat de tràfic, especialment, al centre històric de la ciutat, així com la pacificació de l'accés a Maó per la zona de l'esplanada i la regulació de les zones de càrrega i descàrrega de mercaderies, entre altres iniciatives.

La Mesa de Mobilitat, que s'encarrega de negociar i autoritzar les línies d'actuació del Pla de Mobilitat, està formada per les regidories d'Urbanisme, Obra Pública i Mobilitat, la de Microciutat i Medi Ambient, representants dels grups polítics de l'oposició, el departament de Mobilitat del CIME, representants de l'Associació de Veïns, la Policia Local i la P. Nacional, PIME, ASTRAME, el Col·legi d'Arquitectes, representants de centres escolars, representants de l'ONCE i de la Fundació de Persones amb Discapacitat, el Casal de Gent Gran i el Col·legi de Metges.