Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

L’Ajuntament llança la campanya “Aparca l’incivisme” per a fer bon ús de les places d’aparcament

L'objectiu és conscienciar sobre la necessitat de respectar aquests aparcaments per a persones amb mobilitat reduïda

472 persones de Maó compten actualment amb la targeta blava, que els permet fer ús d'aquests aparcaments


L'Ajuntament de Maó llança la campanya "Aparca l'incivisme" per a incentivar el bon ús de les places blaves d'aparcament, avui, 3 de desembre, en el Dia Internacional de les persones amb discapacitat.
La campanya s'ha iniciat a peu de carrer de bon matí, amb el repartiment de multes falses, en les quals s'agraïa als propietaris de vehicles haver aparcat correctament. Després s'ha difós per les xarxes socials un vídeo gravat en càmera oculta per a conscienciar sobre la necessitat de respectar les places d'aparcament per a persones amb mobilitat reduïda i fer un bon ús de les targetes blaves.

L'origen d'aquesta campanya es troba en diverses queixes pel mal ús d'aquestes places d'aparcament, com explica el regidor de Serveis Socials, Gent Gran i Habitatge Enric Mas. En aquest sentit, "s'ha tractat de fer una campanya en positiu", amb diverses activitats en el dia d'avui i la impressió de material informatiu.

Actualment hi ha 472 persones que disposen de la targeta blava, una xifra prou important, com ha explicat el regidor, per a fer incís en el seu bon ús. Per això mateix des de l'àrea de Serveis Socials es posaran a disposició de la ciutadania tríptics informatius sobre els drets i deures de les persones que compten amb targeta blava. Aquest material, que es troba tant en català com en castellà, es donarà a les persones que sol·licitin a partir d'ara aquesta targeta per a què coneguin com l'han d'emprar adequadament.

A més a més, per a completar aquestes actuacions, progressivament s'anirà pintant el logo "Aparca l'incivisme" a totes les places d'aparcament per a persones amb mobilitat reduïda.

L'important d'aquestes actuacions "és adaptar la ciutat a la diversitat, en aquest cas, funcional, i a les dificultats de mobilitat", com ha expressat l'alcalde Héctor Pons en la presentació de la campanya aquest matí a l'Ajuntament de Maó. L'acte ha comptat amb la presència tant de membres de la Corporació Municipal com de representants de la Fundació de Persones amb Discapacitat de Menorca. Des d'aquesta entitat han agraït aquesta campanya per a conscienciar tant a les persones usuàries de targeta blava com a qualsevol conductor.


Imatge