Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

Comença la millora de la zona verda del Mirador des Port amb un jardí sostenible

La reforma es finança per mitjà d’un conveni de col·laboració amb el CIME

L’Ajuntament de Maó ja ha posat en marxa la reforma dels jardins exteriors i zones verdes públiques adjacents a l’Hotel Mirador des Port. Fa unes setmanes es va iniciar la neteja dels diversos espais i prest es començaran a sembrar els nous espècimens vegetals, que ajudaran a embellir la zona.

Les plantes que se sembraran als diversos espais que abasta el projecte s’han escollit pensant específicament en les característiques de la zona verda i en el seu manteniment, fet que permetrà disposar d’una zona enjardinada sostenible. Així, es donarà preferència a les espècies autòctones, encara que també s’hi posaran plantes i arbustos compatibles amb les característiques del sòl i el clima menorquins.

L’àrea principal es transformarà en un petit jardí, amb elements vegetals articulats al llarg i al voltant del camí, així com a l’espai central. Per a la zona de transició cap al parc de Dalt Vilanova, s’optarà per arbres d’ombra. I a la terrassa del mirador es col·locaran unes jardineres prefabricades, amb plantes de Menorca que tolerin el vent i la sequera.

Pel que fa a la part que dona a la costa de ses Piques, on es troba situada l’àrea de serveis de l’hotel, es treballarà el desnivell existent mitjançant dues rocalles lineals i es crearan tres veles per poder-hi plantar més adequadament.

El projecte té un cost de 28.103,63 euros i ve finançat a través d’un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Maó i el CIME, que contempla el suport als projectes de millora en zones on es regularitzin places turístiques. En aquest cas, la zona beneficiada pel projecte és la de Dalt Sant Joan. La seva Associació de Veïns ja té constància de les millores a realitzar; i, d’altra banda, el departament municipal de Zones Verdes, responsable del projecte, valora positivament la reforma.


Imatge