Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

Imatge
08/11/2019
La plaça de s’Esplanada s’omplirà de jocs, tallers i animació per a totes les famílies el matí del diumenge 17 de novembre. El Consell municipal d’Infància ha elaborat un vídeo del Ple Infantil amb motiu dels 30 anys de la Convenció dels Drets dels Infants.
 

La diversitat i la inclusió, ben presents en la programació del Dia dels Drets de la Infància a Maó

Valors com la diversitat, la sostenibilitat i el respecte a les altres persones i al medi ambient es faran ben presents a Maó amb motiu del Dia Internacional dels Drets de la Infància. Enguany les celebracions es reparteixen en dues dates: el diumenge 17 de novembre, amb una jornada lúdica, i un acte commemoratiu, el dia 20 de novembre.

Pel matí del pròxim diumenge l’Ajuntament ha programat, amb la col·laboració de diverses entitats de la ciutat, una oferta variada i gratuïta d’activitats per totes les famílies a la Plaça de s’Esplanada. De les 11 a les 14 h la zona s’animarà amb música, gegants i jocs i es duran a terme tallers tant esportius com creatius i circuits de mobilitat coordinats per associacions que fomenten la integració de totes les persones. La festa comptarà també amb una xocolatada solidària i acabarà amb un espectacle de Batucada a càrrec de Mendó Batucada i un Holi Festival al voltant de les 14 h. Per a facilitar el desenvolupament d’algunes activitats, com el circuit de bicis pel centre de Maó, i el pas del tren turístic, es tancarà el pas de vehicles a diversos carrers durant el temps que duri la jornada.

Teixit associatiu
Per a l’organització del Dia Internacional dels Drets de la Infància, l’Ajuntament ha comptat amb la participació del teixit associatiu de Maó. ONCE, Amics del Museu de Menorca, Escoltes de Menorca i Buragun, duran a terme diversos tallers, mentre que el Centre Carlos Mir s'encarregarà de l'ambientació de l'Esplanada del Tren Turístic a base de teles i paper reciclat.

En la presentació dels actes pel Dia dels Drets dels Infants, l’alcalde Héctor Pons Riudavets i la regidora d’Educació Laia Obrador han agraït la col·laboració de totes elles, així com del Consell Municipal d’Infància. De fet, els seus membres van ser els que van idear i proposar les activitats que es duran a terme al llarg del diumenge. A més a més els fillets i filletes participaran directament en els actes de la jornada, especialment en la pintada de diferents espais de s'Esplanada i dia 20 de novembre, Dia Internacional dels Drets de la Infància, diversos dels seus membres visitaran pròximament el Parlament Balear Infantil, que organitzen UNICEF conjuntament amb el Parlament de les Illes Balears i l’Oficina dels Drets del Menor.

30 anys de la Convenció dels Drets dels Infants
Les celebracions del Dia Internacional de la Infància d’enguany prenen un caire especial pel 30è aniversari de la Convenció dels Drets dels Infants. Per a commemorar l’efemèride, el Consell Municipal d’Infància ha elaborat un vídeo promocional del Ple Infantil i el 20 de novembre l’Ajuntament es vestirà de blau per a posar en relleu aquesta data i el seu significat. Així, Maó es sumarà a la iniciativa mundial d’il·luminar un edifici per a commemorar el Dia Internacional dels Drets de la Infància 2019.PROGRAMA COMPLET DEL DIA INTERNACIONAL DELS DRETS DE LA INFÀNCIA

Data: Diumenge 17 de novembre de 2019
Horari: d’11 a 14 h 

Circuit rodat de bicis pel centre de Maó
Passeig amb el tren turístic pel centre de Maó, amb animació musical de Sa Xaranga de sa Banda de Maó  

Sortida i arribada de les dues activitats: plaça de s’Esplanada. 

Activitats a la plaça de s’Esplanada, d’11.00 a 13.00 h

Cavallets ecològics 
Circuit d’habilitat, amb bicis, patinets o patins                   
Taller de reparació de bicis 
Taller d’Iniciació al Skate    
Estand dels drets de la infància, amb Amnistia Internacional 
Circuit de mobilitat + estand amb l’ONCE
Twister gegant i racó infantil, amb el Centre Obert Sant Francesc, de Càritas
Menorca para Todos, que amb les cadires Joulette 
Taller de ceràmica  talaiòtica, amb l’Associació d’Amics del Museu de Menorca 
Taller d’estampació de bosses, amb l’Associació Ses Foneres 
Jocs gegants 
Xocolatada solidària de Comerç Just, elaborada per la Residència Geriàtrica Municipal 
Mural participatiu, amb els infants del Consell Municipal d’Infància i Joventut (S’HA DE DUR DE DUR UNA CAMISETA QUE ES PUGUI TACAR).
Tallers

11.00 a 12.00 h Taller de sals de bany 
12.00 a 13.00 h Taller de sabons eco 
11.00 a 13.00 h Criatures de fang 
11.00 a 13.00 h Ioga per a infants 

Animació
11.00 a 12.00 h Gegants de Maó, amb la Colla de Geganters i Geganteres  
12.00 a 13.00 h  Terremoto Mambo

Clausura

13.00 a 13.45 h Mendó Batucada i Holi Festival


Imatge 

Tornar