Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

28/11/2016
La xarxa municipal comptarà amb un total de quatre estacions de recàrrega, ja que les noves unitats se sumaran a la que es va posar en marxa a principis d’any
 

L’AJUNTAMENT INSTAL·LA TRES NOUS PUNTS DE RECÀRREGA GRATUÏTA DE VEHICLES ELÈCTRICS

La xarxa municipal comptarà amb un total de quatre estacions de recàrrega, ja que les noves unitats se sumaran a la que es va posar en marxa a principis d’any

Maó, 29 de novembre de 2016

Aquest matí, l’alcaldessa Conxa Juanola i la regidora de Medi Ambient, Isabel López, han presentat els tres nous punts gratuïts de recàrrega de vehicles elèctrics que l’Ajuntament ha instal·lat en diferents punts de la ciutat, i que se sumaran a l’estació que ja es va instal·lar a principis d’any a l’aparcament del carrer Albert Camus.

D’aquesta manera, l’equip de govern compleix el compromís de crear una xarxa municipal de punts de recàrrega de vehicles elèctrics, amb l’objectiu d’iniciar una transició cap a una mobilitat sostenible i de treballar per un nou model de ciutat.

En aquest sentit, Conxa Juanola ha assenyalat que aquesta iniciativa “s’emmarca dins la necessitat d’avançar cap a un canvi de model energètic, per tal de lluitar contra el canvi climàtic i per tal de fer que la vida dels ciutadans sigui més amable i tingui un futur més sòlid”, i ha subratllat que “això és una passa més per tenir un futur energètic sostenible”.

Per la seva banda, Isabel López ha explicat que els tres nous punts de rècarrega han estat subvencionats pel Govern Balear mitjançant fons europeus FEDER, i ha anunciat que entraran en funcionament a principis de gener, una vegada completada la connexió per part de la companyia elèctrica.

López ha recalcat que aproximadament el 20% de les emissions de CO2 a Menorca les emeten els vehicles convencionals, en contrast amb els vehicles elèctrics, que no n’emeten. A més, la regidora ha recordat que recórrer uns 150 quilòmetres amb un vehicle elèctric té un cost inferior als 2 euros.

El cost total de la instal·lació dels tres nous punts ha estat de 27.196, 22 euros, que s’han finançat en un 90% mitjançant subvenció.

Accés públic i gratuït

L’accés als punts de càrrega serà públic i gratuït, i les persones interessades a fer-ne ús només han de demanar la targeta MELIB a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament, prèvia presentació del DNI i de la fitxa tècnica del vehicle, que els permetrà fer ús dels punts de recàrrega de manera gratuïta durant dos anys a totes les Illes Balears.

Ubicació dels nous punts de recàrrega

Els nous equips estan ubicats en tres llocs estratègics de la ciutat, i han implicat la transformació de places d’aparcament existents en punts de recàrrega, degudament senyalitzats.

- El PdR 1 s’ubica al carrer Quatre Boques s/n, a l’aparcament del Poliesportiu Municipal
- El PdR 2 s’ubica al Passeig Marítim nº 11, a prop de l’ascensor que comunica amb el port
- El PdR 3 s’ubica al carrer Sàhara, davant l’Associació de Veïns de Malbúger

Les estacions del Poliesportiu i del carrer Sàhara compten amb dues modalitats de càrrega, una de convencional, que triga unes 8 hores a fer una càrrega completa del vehicle, i una de semiràpida, que triga entre 3 i 4 hores. Per la seva banda, l’estació del Passeig Marítim, a més de la càrrega convencional, permetrà fer una càrrega ràpida en només dues hores.