Un total de 7.281 domicilis de Maó ja disposen de d’aigua qualificada com a apta per al consum humàAquest dijous, l'Ajuntament de Maó ha presentat el final de les obres de construcció i la posada en funcionament de la nova l'estació de tractament d'aigua potable de Malbúger (desnitrificadora).

Aquesta actuació permet que, a partir d'aquest moment, un total de 7.281 domicilis abonats de Maó, el 48% del total, disposin d'aigua qualificada com a apta per al consum humà. Es tracta de tots aquells habitatges que reben subministrament des del dipòsit de Malbúger. L'Ajuntament consolida, així, la primera fase del procés de tractament de l'aigua de Maó.

Cal recordar que Maó s'abasteix de diferents dipòsits i xarxes. En el llistat adjunt es pot consultar quins domicilis es troben dins l'esmentada xarxa de subministrament. En aquest sentit, el consistori ha enviat una carta a tots els domicilis de la ciutat per informar d'aquest nou servei, amb el llistat de carrers inclosos dins la citada xarxa, acompanyada d'un nombre de telèfon per resoldre qualsevol tipus de dubte que puguin tenir els abonats.

Per altra banda, l'Ajuntament de Maó ja està treballant en diferents opcions que permetin resoldre el problema de la qualitat de l'aigua a la resta del municipi, d'acord amb el Pla municipal per a la gestió sostenible de l'aigua.

L'alcalde de Maó, Héctor Pons, ha explicat que "tot i que sabem que no és una solució definitiva, amb la posada en marxa de la nova desnitrificadora donam una passa molt important per a la ciutat, que permet que 7.281 domicilis de Maó ja disposin d'aigua qualificada com apta per al consum humà".

Per la seva part, la primera tinenta d'Alcaldia i regidora de Medi Ambient, Conxa Juanola, ha assegurat que, amb l'entrada en funcionament d'aquest nou servei, l'Ajuntament consolida, així, la primera fase del procés de tractament de l'aigua de Maó.


Desnitrificació sostenible

El procés de desnitrificació consisteix en un tractament biològic que no genera pràcticament aigües de rebuig i que té un baix consum energètic. Amb aquesta instal·lació s'aconsegueix rebaixar la presència de nitrats per davall del valor màxim permès de 50 mg/l.

Es farà càrrec de la gestió, manteniment i controls de qualitat de l'aigua d'aquesta instal·lació l'empresa concessionària del servei municipal d'abastament, HIDROBAL (SOCIEDAD REGIONAL DE AGUAS DE BARCELONA, S.A.U).

A l'acte de presentació hi ha participat, a més de l'alcalde de Maó, Héctor Pons i la tinenta d'Alcaldia, Conxa Juanola; el Tinent d'Alcaldia de Recursos i Sostenibilitat, Rafa Muñoz, el conseller de Medi Ambient, Josep Juaneda i el cap de Distribució d'Hidrobal, Nacho Juanico.

Una instal·lació finançada pels fons del Pla anual per a l'impuls del turisme sostenible (ITS) del Govern de les Illes Balears.

La instal·lació ha tingut un cost de 609.000 euros i ha estat finançada pels fons del Pla anual per a l'impuls del turisme sostenible (ITS). El fons per afavorir el turisme sostenible té com a finalitat, finançar, total o parcialment, les depeses i les inversions derivades dels projectes aprovats pel Consell de Govern, a proposta de la Comissió d'Impuls del Turisme Sostenible, a fi d'impulsar un turisme sostenible, responsable i de qualitat a l'arxipèlag de les Illes Balears, així com fixar els objectius anuals prioritaris, amb criteris d'equilibri territorial entre les Illes Balears.