Agricultura tradicional, agricultura
ecològica i ramaderia

AGRICULTURA TRADICIONAL

L’agricultura ha estat durant segles la principal activitat econòmica de l’illa. En general, el camp menorquí ha produït tal varietat de productes que ha generat una cuina rica i amb molta personalitat, tant si es tracta dels productes derivats de la ramaderia com dels hortofrutícoles, sense oblidar els derivats làctics, on destaca el formatge amb denominació d’origen pròpia, i una rebosteria capaç de satisfer els paladars més llaminers.

logoAGRICULTURA ECOLÒGICA

Continuant amb la bona acollida dels productes menorquins fora de les fronteres insulars, moltes empreses menorquines d'agricultura han buscat noves formules per captar clients i s'han convertit en granges de producció agrària ecològica. Amb les noves tendències de la societat a la recerca d'una alimentació més sana i lliure de manipulacions humanes, els agricultors menorquins han aprofitat el bon clima de la illa per explotar les seves terres amb cultius ecològics. Maó és el municipi que més productors ecològics disposa, per això és fàcil trobar productes procedents dels seus camps en els establiments especialitzats. La importància d'aquesta indústria es reflecteix en la creació d'una marca pròpia, el “Consell Balear de la Producció Agrària Ecològica”.

Més informació: www.cbpae.orgimatgeRAMADERIA

En els últims anys, hi ha hagut un ressorgir de la ramaderia autòctona, sobre tot l’ovella i el cavall, però també la vaca vermella menorquina. Al costat del bestiar major, les aus de corral han representat un capítol important de l’economia agrària. Les gallines de raça Minorca - també en recuperació- van ser molt apreciades i van obtenir diferents guardons, com el primer premi del Concurs Agrícola celebrat a París l’any 1905.