Plaça Constitució, 1 07701 Maó · 971 36 98 00 · alcaldia@ajmao.org
         
 
 
 
Ajuntament Administració municipal Turisme Seu electrònica Cambiar idioma al aleman
Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

CLAUSURA DEL PROJECTE DE FORMACIÓ I OCUPACIÓ “CLAUS”

Aquest matí, a la Sala d’Actes de l’Ajuntament de Maó, ha tingut lloc la clausura del projecte de formació i ocupació en serveis auxiliars “Claus”. Així mateix, també s’hi han exposat els resultats dels projectes executats per l’Ajuntament, a través de les diferents convocatòries del SOIB de l’any 2019.

El projecte “Claus” ha tingut la finalitat de formar 10 joves, durant dotze mesos, en dos certificats de professionalitat de la família professional d’Administració i Gestió del nivell 1 i en competències clau en Llengua Catalana; a la vegada, han estat coordinats per un director, tres docents i personal de suport pedagògic i administratiu; i tutoritzats, als llocs de feina, pel personal municipal expert en cada matèria.

Aquesta iniciativa està emmarcada en el Programa SOIB JOVE OCUPACIÓ I FORMACIÓ, finançat pel SOIB, amb participació del SEPE i cofinançament del Fons Social Europeu (FSE), per un import de 190.364,33 €.

L’acte ha comptat amb la participació de l’alcalde, Héctor Pons, i del tinent d’Alcaldia d’Esports, Formació i Ocupació, Carlos Montes.

Resultats de l’execució de les convocatòries SOIB fins l’any 2019 i properes convocatòries:

Les polítiques d’ocupació realitzades a través dels programes SOIB han mostrat un elevat grau d’inserció laboral, en el cas dels programes mixtos de formació i ocupació.

La formació professional per a l’ocupació (programes mixtos de formació i ocupació) i les mesures directes de foment i creació de l’ocupació --formades per SOIB Visibles, SOIB Joves Qualificats i SOIB Dona-- són per les quals ha apostat l’Ajuntament de Maó, mitjançant la seva participació en les convocatòries dels programes del SOIB iniciades el 2015 i fins al 2019. Es poden destacar els 45 projectes executats i els 315 llocs de treball ocupats, subvencionats amb 4.880.673,73 €, corresponents a les actuacions desenvolupades.

Per al 2020, l’Ajuntament té previst continuar les contractacions de personal treballador, a través dels programes SOIB Visibles i de tres projectes dels programes SOIB Jove Formació i Ocupació, i SOIB 30 Formació i Ocupació. Aquestes iniciatives s’iniciaran durant el mes d’octubre; estan dirigides a formar i ocupar en cuidadors/ores de persones dependents, en institucions, socorristes de piscina i platja, i personal informador turístic.

Així mateix, i a partir d’enguany, s’ampliarà amb una línia més, per mitjà del programa SOIB Desenvolupament Local, gràcies a la qual seran contractats dos AODL, per a tasques d’estudi, disseny i aprovació del Pla estratègic per a l’ocupació local ‘Maó 2020’.


Imatge 

Tornar