Plaça Constitució, 1 07701 Maó · 971 36 98 00 · alcaldia@ajmao.org
         
 
 
 
Ajuntament Administració municipal Turisme Seu electrònica Cambiar idioma al aleman
Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

Imatge
07/01/2020
L’obra de Carralero mostra com l’art i la cultura poden anar lligats a la reflexió vital
 

L’exposició ‘De Natura’, de Rafael Carralero, s’exposa a Maó fins al 18 de gener

La sala d'exposicions Sa Nostra, de Maó, acull l'obra 'De Natura', de Rafael Carralero Carabias, del 13 de desembre fins al 18 de gener. Així, Carralero ha traslladat la seva exposició des de Salamanca, la seva terra, a Maó, on la podrem visitar de dilluns a divendres, de 10.00 a 13.00 hores i de 18.00 a 21.00 hores; i també els dissabtes, entre les 10.00 i les 14.00 hores.

A l'acte de presentació de l'exposició hi van participar l'alcalde de Maó, Héctor Pons, i la primera tinenta d'Alcaldia de Cultura i Medi Ambient, Conxa Juanola.

L’obra de Carralero —un artista jove, però ja consagrat— mostra com l’art i la cultura poden anar lligats a la reflexió vital; en aquest cas, prenent com a base el medi natural. Així, la seva pintura transporta als paisatges verds de la terra i transmet la sensibilitat de l’artista per l’entorn.

D'aquesta manera, podem dir que Maó i Menorca, que acullen aquesta obra pictòrica, comparteixen amb aquest artista l'emoció i el diàleg entre art i natura.

Rafael Carralero Carabias és llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Salamanca i doctor en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València, on és professor. Així mateix, és membre del Centre d'Investigació Art i Entorn (CIAE) de la UPV i participa en projectes de recerca i en publicacions de caràcter nacional i internacional que se centren en la recerca sobre processos pictòrics.

Així mateix, Carralero exposa la seva obra en diverses mostres i individuals i col·lectives, entre les quals es troben exposicions individuals al Palau Los Serrano, de Caja Ávila (2004), a la Galería Adora Calvo (2007), a Caja España, tant a Lleó com a Zamora (2009) i al Palau de la Salina de Salamanca (2016).

A més, durant la seva etapa d'estudiant va rebre el Premi Nacional de Fi de Carrera d'Educació Universitària, que concedeix el Ministeri d'Educació, Cultura i Esport, i va realitzar a París una estada d'estudi per analitzar la pintura dels segles XIX i XX.Imatge 

Tornar