Plaça Constitució, 1 07701 Maó · 971 36 98 00 · alcaldia@ajmao.org
         
 
 
 
Ajuntament Administració municipal Turisme Seu electrònica Cambiar idioma al aleman
Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

Tot a punt per a la l’arribada dels Reis Mags d’Orient a Maó

Aquest divendres, dia 3 de gener, s'ha presentat la Cavalcada de Reis, que se celebrarà amb motiu de l'arribada dels tres Reis Mags d'Orient a Maó, que desembarcaran al port de la ciutat el proper 5 de gener, a partir de les 19.00 hores.

D'aquesta manera, els tres Reis recorreran els principals carrers de la ciutat, on repartiran un total de 840 quilos de caramels, que, com a novetat aquest 2020, seran sense gluten. Així mateix, la cavalcada, que estarà formada per un total de 10 carrosses, mantindrà el mateix recorregut que l'any anterior, si bé el punt d'arribada es modificarà lleugerament, a causa de les obres que s'estan realitzant a la zona.

Així, Melcior, Gaspar i Baltasar desembarcaran al passeig situat entre els dos edificis d'Autoritat Portuària, davant la zona de la farmacia del port. Seguidament, pujaran a les seves carrosses per començar a la Cavalcada, que comptarà, també, amb la presència de la Colla de Gegants de Maó i la Banda de Música de Maó, a més d'un grup de cavallers del Grup de Cavallers de Maó.

Recorregut

D'aquesta manera, el recorregut de la cavalcada començarà a la costa de ses Voltes, passant per plaça d'Espanya, Portal de Mar, seguint per la costa de sa Plaça, carrer de ses Moreres, sa Rovellada de Dalt, plaça de s'Esplanada, carrer de ses Moreres i acabarà el seu traçat a la plaça de la Constitució, després de passar per la costa de sa Plaça.

A l'acte de presentació, realitzat aquest matí a la nau de Cultura de l'Ajuntament, hi han participat l'alcalde de Maó, Héctor Pons Riudavets, el tinent d'Alcaldia de Dinamització Econòmica i Festes, José Manuel García Pascual, la tinenta d'Alcaldia d'Educació i Joventut, Laia Obrador Pons i l'alcaldessa de Sant Lluís, M. Carolina Marquès Portella.

Per la seva banda, Héctor Pons ha explicat que, després d'uns anys de millores, "aquest any s'ha pogut consolidar la renovació de les carrosses, que ja era necessària després de molts d'anys, per qüestions estètiques, però, sobretot, per qüestions de seguretat".

Així mateix, la tinenta d'Alcaldia d'Educació i Joventut de l'Ajuntament de Maó, Laia Obrador Pons, ha detallat que els tres Reis Mags arribaran, a primera hora del matí del dia 6, a Llucmaçanes. Entraran pel camí de na Ferranda i acabaran el seu recorregut al camí de Baix.

Col·laboració amb l'Ajuntament de Sant Lluís i amb Sant Climent

D'altra banda, una vegada finalitzada la seva tasca a la ciutat de Maó, la Cavalcada de Reis seguirà camí cap al municipi de Sant Lluís, al voltant de les 6.30 hores del matí del dia 6. Així, els fillets i filletes que veuen arribar els Reis d'Orient a Maó també els podran anar a rebre al poble de Sant Lluís. A més, l'Ajuntament de Maó ha participat en la millora de la Cavalcada de Reis de Sant Climent, que enguany comptarà amb una carrossa totalment renovada.

Per la seva banda, l'alcaldessa de Sant Lluís, M. Carolina Marquès Portella, ha valorat positivament la col·laboració entre els dos ajuntaments i ha detallat que, després de la seva arribada a Sant Lluís, a les 6.30 hores, els tres Reis Mags seran rebuts a la Sala Multifuncional, abans de començar a repartir els regals.

Arribada sostenible

Enguany els tres Reis Mags arribaran al port de Maó a bord del vaixell Toftevaag, de 18 metres d'eslora, construït l'any 1910 a Noruega; actualment, es dedica a l'estudi dels ecosistemes marins. El capità de la nau és Ricardo Sagarminaga i l'embarcació es dedica principalment a la regeneració dels ecosistemes de la mar Mediterrània. Així mateix, el vaixell compta amb una potabilitzadora d'aigua, a més de diverses plaques solars. La nau també s'encarrega de l'estudi de diferents espècies en perill d'extinció, així com dels diversos tipus de microplàstics que contaminen el medi marí.

Cal destacar que aquesta embarcació es troba atracada al port de Maó des del passat més d'octubre i que es tornarà a embarcar en missions d'estudi durant aquest mes de gener. Així mateix, la nau es podrà visitar el pròxim 6 de gener, entre les 18.00 i les 20.00 hores.


Imatge 

Tornar