Plaça Constitució, 1 07701 Maó · 971 36 98 00 · alcaldia@ajmao.org
         
 
 
 
Ajuntament Administració municipal Turisme Seu electrònica Cambiar idioma al aleman
Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

Imatge
29/10/2019
L'Ajuntament de Maó ajuda a elaborar el catàleg que du a terme l'Institut d'Innovació Empresarial (IDI) per identificar els establiments emblemàtics dels municipis de les illes Balears
 

S'obre el termini per adherir-se al llistat de comerços emblemàtics

La Direcció General de Comerç del Govern de les Illes Balears, a través de l'Institut d'Innovació Empresarial (IDI), ha posat en marxa un projecte per identificar i catalogar els establiments emblemàtics dels municipis de les illes Balears.

La Regidoria d'Economia, Comerç i Turisme de l'Ajuntament de Maó col·labora en l'elaboració d'aquest llistat, i, en conseqüència, anima els comerços de Maó, Sant Climent i Llucmaçanes de més de 50 anys d'antiguitat a presentar-hi els seus establiments.

En els pròxims dies, personal tècnic de l'Ajuntament durà a terme la recollida de dades i material fotografic dels establiments susceptibles de ser inclosos en el citat llistat; a la vegada, sol·licitarà a les propietats respectives les autoritzacions pertinents perquè els locals puguin ser inclosos al llistat.

Segons l'IDI, els principals criteris per identificar els establiments emblemàtics seran els següents:
- Mantenir una mateixa activitat des de l'any 1970 i dur a terme una activitat o ofici singular.
- Ser un establiment que tengui elements tangibles d'interès patrimonial, tant interiors com exteriors.
- Ser un establiment amb més de 50 anys de vida, sense cap element tangible, però que representi una manifestació del passat comercial de les illes Balears.

Les propietats d'aquells comerços que es vulguin adherir al llistat però que, per qualsevol circumstància, no hagin rebut cap visita o notificació de l'Ajuntament es poden posar en contacte amb la Regidoria mitjançant l'adreça electrònica comitur@ajmao.org i/o el telèfon 971369800 (ext. 266 i 250).

L'objectiu d'aquest projecte de la Direcció General de Comerç és posar en valor els establiments o comerços que han aconseguit perdurar al llarg del temps. És una bona manera de no perdre la identitat dels nostres pobles i ciutats, ja que són elements que han perdurat en la memòria col·lectiva de la gent. L'elaboració del catàleg de comerços emblemàtics és el primer pas per a dur a terme, amb posterioritat, diverses iniciatives: programes d'ajudes (subvencions, exempció d'impostos, etc.), projectes de senyalització (puntuals o de rutes), activitats de divulgació/publicació, formació i altres accions que ajudin a protegir aquests comerços.Imatge 

Tornar
 
 
Contactau amb l’Ajuntament Si us voleu posar en contacte amb nosaltres per fer un suggeriment, una consulta o demanar qualsevol altra qüestió, ho podeu fer a la mateixa seu de l’Ajuntament de Maó (plaça Constitució, 1. Maó Tel. 971 36 98 00) o bé en el següent enllaç...

Mirarem de donar resposta a les vostres consultes com més prest millor.


Consultes i suggeriments  Queixes i fotodenúncia