Plaça Constitució, 1 07701 Maó · 971 36 98 00 · alcaldia@ajmao.org
         
 
 
 
Ajuntament Administració municipal Turisme Seu electrònica Cambiar idioma al aleman
Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

Imatge
17/10/2019
Els CEIP Mare de Déu del Carme i el CEIP Maria Lluïsa Serra redueixen la despesa gràcies al projecte 50/50.
 

Educar en l’estalvi energètic ja té resultats visibles a les escoles

La implicació de la comunitat educativa en reduir la despesa d’aigua, llum i combustible permet la conscienciació dels infants vers els reptes de l’emergència climàtica i l’optimització dels recursos als CEIP de la ciutat. Així es desprèn dels resultats del projecte 50/50, que s’han presentat el matí del 17 d’octubre a les dues escoles on s’aplica al CEIP Mare de Déu del Carme i al CEIP Maria Lluïsa Serra.

En el curs 2018-2019 entre els dos centres s’ha estalviat més de 7.800 euros. En concret al Mare de Déu del Carme s’ha generat un estalvi de 5.597 euros, que representa un estalvi del 21,53% i 11.677 kg de CO2 que es deixen de llançar a l’atmosfera, mentre que al Maria Lluïsa Serra la despesa s’ha reduït en 2.307,30 euros, la qual cosa es tradueix en 6.029,7 kg de diòxid de carboni menys.

La implicació de pares, mares, personal docent, tècnics municipals l’empresa Ecolocal i, sobretot, infants, ha estat clau per aconseguir-ho. De fet, l’activació ciutadana és un dels 5 objectius del projecte, seguit de la gestió de l’energia, la reducció de costos, la reducció del consum d’energia, l’aprofitament d’energies renovables.

La major part de les accions dutes a terme sorgeixen de la iniciativa dels mateixos usuaris dels centres educatius. Els fillets i filletes de les escoles són els que decideixen com poden organitzar-se per estalviar. Fer un panell energètic per anar-hi assenyalant els problemes i suggerir solucions, revisar els contractes de gas, definir els punts de llum més adequats o dur un control de les factures, han sigut algunes de les actuacions que han fet durant l’últim curs i els han permès estalviar energia.
Ara el seu esforç tindrà la recompensa. L’estalvi derivat del projecte 50/50 es divideix en dues parts, un 50% que l’Ajuntament es compromet a invertir en la millora de l’eficiència energètica de cada centre i un 50% que es destina a allò que consideri la mateixa escola, cosa que reforça la implicació especialment dels més petits en l’estalvi energètic.

El projecte 50/50 s’ha començat a aplicar seguint el criteri energètic. Els CEIP Mare de Déu del Carme i el Maria Lluïsa Serra es trobaven entre els majors consumidors d’energia. Després de la bona experiència enguany s’aplicarà també als CEIP Mateu Fontirroig i al CEIP Mare de Déu de Gràcia.

El projecte 50/50 és una iniciativa impulsada en la legislatura anterior i que té continuïtat en el nou equip de govern per fer front als reptes del canvi climàtic. Es tracta d’un projecte transversal a tot l’Ajuntament i concretament s’impulsa des de les regidories de Recursos i sostenibilitat i Educació i joventut Rafael Muñoz Campos i Laia Obrador Pons respectivament.


Imatge 

 
Contactau amb l’Ajuntament Si us voleu posar en contacte amb nosaltres per fer un suggeriment, una consulta o demanar qualsevol altra qüestió, ho podeu fer a la mateixa seu de l’Ajuntament de Maó (plaça Constitució, 1. Maó Tel. 971 36 98 00) o bé en el següent enllaç...

Mirarem de donar resposta a les vostres consultes com més prest millor.


Consultes i suggeriments  Queixes i fotodenúncia