Plaça Constitució, 1 07701 Maó · 971 36 98 00 · alcaldia@ajmao.org
       
 
 
 
Ajuntament Administració municipal Turisme Seu electrònica Cambiar idioma al aleman
Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

Imatge
27/09/2017
L’acte ha servit com a mostra de rebuig a l’incompliment per part del Govern espanyol del seu compromís d’acollir 17.337 persones refugiades a Espanya.
 

Minut de silenci en solidaritat amb les persones refugiades

L’acte ha servit com a mostra de rebuig a l’incompliment per part del Govern espanyol del seu compromís d’acollir 17.337 persones refugiades a Espanya.

Maó, 27 de setembre de 2017

Aquest matí, ha tingut lloc a l’Ajuntament de Maó un minut de silenci en solidaritat amb les persones refugiades que no han pogut arribar a Espanya ni a la Unió Europea.

Ahir, 26 de setembre de 2017, va acabar el termini establert fa dos anys per la Unió Europea i els seus estats, inclosa Espanya, per acollir 180.000 persones refugiades a través de programes de reubicació. Ni la UE ni Espanya han complert els seus compromisos, i de les 17.337 persones que l'estat espanyol s’havia compromès a acollir, n’han arribat poc més de l’11%.

Des de l'Ajuntament, es vol recordar, una vegada més, que el dret al refugi i la migració són drets humans, i que no garantir aquests drets és un error de greus conseqüències. A més, l'acollida és una demanda de la societat civil, les entitats i la ciutadania.

En aquest sentit, l’alcaldessa Conxa Juanola ha explicat que el minut de silenci d’avui “és un acte de queixa i de rebuig a les polítiques que s’estan duent a terme entorn les persones refugiades, i demanam que el Govern espanyol actuï davant aquesta greu situació i aquesta crisi humanitària que estem patint”.


Imatge