Plaça Constitució, 1 07701 Maó · 971 36 98 00 · alcaldia@ajmao.org
       
 
 
 
Ajuntament Administració municipal Turisme Seu electrònica Cambiar idioma al aleman
Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

Imatge
27/09/2017
El certamen és una iniciativa de la Regidoria d’Igualtat i s'emmarca en la celebració del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones 2017, que tindrà lloc el pròxim 25 de novembre.
 

L’Ajuntament convoca una nova edició del concurs jove de curtmetratges 'Jo dic prou!'

El certamen és una iniciativa de la Regidoria d’Igualtat i s'emmarca en la celebració del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones 2017, que tindrà lloc el pròxim 25 de novembre.

Maó, 27 de setembre de 2017

L’Ajuntament de Maó convoca una nova edició del concurs jove de curtmetratges 'Jo dic prou!, adreçat als joves de fins a 25 anys, amb motiu del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones, que se celebrarà el pròxim 25 de novembre.

La iniciativa pretén conscienciar i implicar els més joves en la lluita contra aquesta xacra social, i hi pot participar qualsevol jove que hagi nascut, estudiï o resideixi a Maó. Cada concursant pot presentar al concurs dos curtmetratges, com a màxim.

El guanyador obtindrà un val per valor de 300 euros, que podrà gastar en una botiga d’informàtica i material audiovisual, i el veredicte es farà públic durant l’acte de sensibilització del Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència contra les Dones, que se celebrarà el dia 25 de novembre, a les 12 hores, al carrer de ses Moreres. Posteriorment, serà publicat al web de l’Ajuntament.

TEMÀTICA

Ha de versar sobre la denúncia de la violència de gènere.

PARTICIPACIÓ

Hi pot participar qualsevol jove de fins a 25 anys, que hagi nascut, estudiï o residesqui al municipi de Maó. S’estableix una única categoria.

CONDICIONS TÈCNIQUES

Els curtmetratges poden estar gravats amb un mòbil (en format horitzontal o panoràmic), càmera fotogràfica, de vídeo o webcam. Han de ser originals i inèdits. Per tant, no poden haver estat guardonats anteriorment.

L'extensió no pot superar, en cap cas, els 3 minuts, inclosos els crèdits. Cada concursant pot presentar al concurs dos curtmetratges, com a màxim, que han de reflectir els objectius del concurs.

Poden ser en format MP4, MOV o AVI.

En el curt, hi ha de constar:

- El títol
- La frase “Concurs jove de curtmetratges: Jo dic PROU”
- En els crèdits, hi constaran el nom i llinatges (també pot ser un pseudònim) de les persones que hi han participat

Es valorarà la riquesa narrativa, el guió i l’originalitat a l’hora d’exposar el tema i fer propostes de superació.

OBJECTIUS DEL CONCURS

Els curts han d’incloure aspectes com els següents:

- La identificació de les causes de les violències
- Les propostes de prevenció
- Els micromasclismes
- La resposta de la població a la violència contra les dones
- La transformació dels models masculins tradicionals
- Reflectir relacions basades en el respecte mutu i en la resolució pacífica de conflictes
- Servir de sensibilització social

PRESENTACIÓ

Juntament amb l’entrega, s’haurà d’omplir un formulari que trobareu al final d'aquesta pàgina, on hauran de constar les dades següents:

- Nom i llinatges (si el curt es presenta en grup: nom i llinatges de cada una de les persones que hi participau)
- Data de naixement
- Telèfon de contacte
- Títol del curt

1. Per correu ordinari o bé presencialment. Al Casal Jove de Maó, c/ Sant Josep, 7. En el suport que trobeu oportú (llapis de memòria, etc.). De dimecres a divendres, de 8.00 a 12.00 i .de 17.00 a 20.00 hores; dissabtes: 17.00 a 20.00 hores.

2. En línia. Enviant-nos l’enllaç de WeTransfer o similar a: igualtat@ajmao.org.

TERMINI D’ADMISSIÓ

A partir de la data de publicació d’aquestes bases i fins al dia 20 de novembre de 2017, a les 18.00 hores.

JURAT

Estarà format per quatre persones expertes en producció audiovisual. Analitzarà i qualificarà les obres finalistes i, finalment, emetrà un veredicte. Pot declarar desert el concurs, si considera que cap de les obres té prou qualitat.

VEREDICTE

El veredicte es farà públic durant l’acte de sensibilització del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones, que se celebrarà a les 12.00 hores del dia 25 de novembre, al carrer de ses Moreres. Posteriorment, serà publicat a la web de l’Ajuntament.

REPRODUCCIÓ PÚBLICA

L’Ajuntament podrà emprar els curtmetratges que hagin estat seleccionats pel jurat per fer-ne exposició pública o penjar-los a la web.

DOTACIÓ

La persona (o persones) guanyadora rebrà un val de 300 € per gastar en una botiga d’informàtica i material audiovisual.

PROPIETAT DELS CURTS

El curtmetratge guardonat, així com els cinc primers seleccionats, passaran a ser propietat de l’Ajuntament de Maó, que se'n reservarà el dret de publicació i d'utilització.

ALTRES OBSERVACIONS

L’Ajuntament de Maó no es fa responsable de possibles pèrdues, ni d'altres danys que es puguin fer als curtmetratges. Aquells que no hagin estat seleccionats podran ser recollits en un període de tres mesos, a comptar a partir del moment del veredicte. Si no són recollits durant aquest termini, s'eliminaran, sense atorgar cap dret a reclamació.

La participació en aquest concurs implica l'acceptació d'aquestes bases.


Imatge