Plaça Constitució, 1 07701 Maó · 971 36 98 00 · alcaldia@ajmao.org
       
 
 
 
Ajuntament Administració municipal Turisme Seu electrònica Cambiar idioma al aleman
Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

Imatge
26/09/2017
Els fillets i filletes participants van presentar a l’alcaldessa i als representants municipals les seves propostes de millora per al municipi de Maó.
 

L'Ajuntament acull el Ple infantil del Grup d'Infància del Consell Municipal d'Infància i Joventut

Els fillets i filletes participants van presentar a l’alcaldessa i als representants municipals les seves propostes de millora per al municipi de Maó.

Maó, 26 de setembre de 2017

Ahir, va tenir lloc a la Sala de Plens de l’Ajuntament el Ple infantil del Grup d’Infància del Consell Municipal d’Infància i Joventut, durant el qual els fillets i filletes participants van presentar a l’alcaldessa i als representants municipals les seves propostes de millora per al municipi de Maó.

El Grup d’Infància del Consell Municipal d’Infància i Joventut del curs escolar 2016-2017 va iniciar la seva activitat el passat mes de març, després de diverses presentacions del Consell Municipal als centres educatius de primària del municipi, i de la realització de diferents tallers sobre drets de la infància.

Aquest grup ha estat format per 15 fillets i filletes d’entre 9 i 12 anys (de 4t a 6è de primària), i s’ha reunit mensualment amb l’educadora de referència del programa Ciutat Amiga de la Infància.

A les reunions mensuals s’han treballat els aspectes següents:

• Cohesió del grup
• Drets de la infància
• La ciutat que volem, a partir d’un enfocament dels drets de la infància
• Propostes de millora del municipi

A més, un grup de nou d’aquests fillets i filletes ha participat en l’elaboració del diagnòstic situacional de la infància, amb l’objectiu d’elaborar el II Pla municipal de la infància i l’adolescència de l’Ajuntament de Maó, en el marc del programa CAI.

Després d’aquests mesos de trobada i construcció conjunta, les dues propostes de millora fetes per al municipi de Maó han estat:

• Maó ciclista: ampliació de la xarxa de carril bici
• Més arbres a Maó: increment del nombre d'arbres de la ciuat

Parlament Balear Infantil

Posteriorment, durant el mes de novembre, i amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Convenció dels Drets de la Infància, quatre membres del grup participaran en el Parlament Balear Infantil, organitzat per UNICEF a Palma, així com en la celebració que, a escala municipal, es durà a terme amb motiu d’aquesta data assenyalada.

Amb aquestes dues accions, el Grup d’Infància 2016-17 s’acomiada. A partir d’ara, el procés continua amb una nova convocatòria d’un nou grup per al Consell Municipal d’Infància i Joventut 2017-2018.


Imatge