Plaça Constitució, 1 07701 Maó · 971 36 98 00 · alcaldia@ajmao.org
       
 
 
 
Ajuntament Administració municipal Turisme Seu electrònica Cambiar idioma al aleman
Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

Imatge
25/09/2017
L’acord s’emmarca en la ronda de reunions que el consistori ha iniciat amb els grans consumidors d’aigua del municipi, per tal que en redueixen el consum.
 

L'Ajuntament i l'Autoritat Portuària de Balears acorden reduir el subministrament d'aigua als creuers

L’acord s’emmarca en la ronda de reunions que el consistori ha iniciat amb els grans consumidors d’aigua del municipi, per tal que en redueixen el consum.

Maó, 25 de setembre de 2017

L’Ajuntament de Maó i l’Autoritat Portuària de Balears han acordat limitar la quantitat d’aigua que els creuers que arriben al port de Maó empren per abastir-se, que es reduirà aproximadament en un 40%.

Dels 85 creuers que van passar per la ciutat l’any 2016, 37 van sol·licitar carregar aigua, situant-se el consum mitjà en 112 tones. Enguany, dels 75 creuers que han atracat al port de Maó fins al 20 de setembre, 19 han sol·licitat subministrament d’aigua. En aquest sentit, els darrers mesos l’APB ja ha subministrat aigua exclusivament a aquells creuers que els era imprescindible, limitant el subministrament a 60 tones i, fins i tot, durant una setmana del mes d’agost, a 30 tones.

L’acord s’emmarca en el seguit de mesures que el consistori està posant en marxa per tal de fer front a la problemàtica de l’escassetat i la qualitat de l’aigua, que afecta el municipi de Maó i tota l’illa de Menorca, i demostra la sensibilitat d’APB cap a aquesta problemàtica.

En aquest sentit, l’Ajuntament ha iniciat una ronda de reunions amb els grans consumidors, per tal de fer-los coneixedors de la situació actual dels recursos hídrics a l’illa, i mirar de consensuar mesures d’estalvi que permetin reduir-ne el consum.

L’aigua, una prioritat

L'actual equip de govern considera la millora de la gestió de l’aigua com una prioritat, i com un dels principals desafiaments als quals s’enfronta l’illa de Menorca. És per això, que des de l’inici de la legislatura s’han pres mesures encaminades a optimitzar aquesta gestió, així com a fomentar el consum responsable.

A més, entre altres iniciatives, l’Ajuntament ha aplicat mesures per racionalitzar el consum d’aigua a les instal·lacions públiques, i ha posat en marxa actuacions per resoldre la problemàtica de l’excés de nitrats, com la instal·lació de fonts d’aigua tractada a les escoles o la redacció dels projectes per dur la xarxa de clavegueram a tots els nuclis residencials, que han de contribuir a reduir-ne els nivells.


Imatge 

Tornar