Plaça Constitució, 1 07701 Maó · 971 36 98 00 · alcaldia@ajmao.org
       
 
 
 
Ajuntament Administració municipal Turisme Seu electrònica Cambiar idioma al aleman
Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

Imatge
18/09/2017
Les sortides duraran tot el dia i tindran lloc els diumenges del mes d’octubre, i permetran conèixer els principals monuments de la rada maonesa.
 

Es posa en marxa un nou programa de visites culturals al port de Maó

Les sortides duraran tot el dia i tindran lloc els diumenges del mes d’octubre, i permetran conèixer els principals monuments de la rada maonesa.

Maó, 18 de setembre de 2017

Aquest matí, Ca n’Oliver ha acollit la presentació del nou programa de visites culturals al port de Maó, que tindrà lloc els diumenges del pròxim mes d’octubre, amb l’objectiu de donar a conèixer l’important patrimoni cultural i històric de la rada maonesa.

L’acte ha comptat amb la presència del primer tinent d’Alcaldia de l’Ajuntament de Maó, Héctor Pons; del primer tinent de batle de l’Ajuntament des Castell, Florencio Conde; del director insular de Promoció Turística del Consell Insular de Menorca, Isaac Olives; del president de l’Autoritat Portuària de Balears, Joan Gual de Torrella; del vicepresident de la Fundació Illa del Rei, José María Cardona; i del president del Consorci Museu Militar de Menorca, el coronel Benjamín Oriola.

Durant la presentació, Héctor Pons ha assenyalat que aquesta iniciativa és una prova pilot, que respon “a l’objectiu conjunt de posar en valor el patrimoni del nostre port”, i ha explicat que “és la primera vegada que hem pogut coordinar diferents indrets històrics i patrimonials del port perquè es puguin visitar de forma conjunta, i és un producte i un atractiu turístic de futur, que hem de potenciar”.

Des del Consell Insular de Menorca, Isaac Olives ha volgut subratllar que “el port de Maó és prou important per a posar en marxa aquest tipus d’iniciatives”, i ha destacat que, en aquest sentit, “per primera vegada farem feina conjunta”.

Per la seva banda, Florencio Conde ha mostrat la seva satisfacció per la participació del municipi des Castell en aquesta nova proposta cultural, i ha assegurat que les visites serviran “perquè molta gent que ja coneix algun dels monuments, ara els pugui conèixer tots”.

Finalment, Joan Gual de Torrella, ha recordat que “dins els ports de Balears, el port de Maó és únic, perquè no existeix cap altre port on hi hagi tot aquest patrimoni”, i ha afegit que “aquest patrimoni pot convertir-se en un motor econòmic, i l’Autoritat Portuària ho té absolutament diagnosticat”.

Visites guiades als principals indrets del port de Maó

Les visites que s’han programat seran guiades, i tindran lloc els diumenges 1, 8, 22 i 29 d’octubre. Les excursions duraran tot el dia, i permetran conèixer alguns dels principals indrets del port de Maó, com la Mola, el Llatzeret i l’illa del Rei. La ruta s’iniciarà a Maó, a les 9.00 del matí, i la tornada està prevista a les 18.00 hores.

Des de Maó, l’embarcació farà una primera aturada al moll de Calesfonts (Es Castell), on es recollirà els participants que ho vulguin, i després es dirigirà cap a l’illa del Rei i el Llatzeret. En finalitzar les visites del matí, els participants disposaran de temps per dinar, dos diumenges al port de Maó i dos diumenges a Calesfonts, i durant el capvespre la ruta continuarà amb la visita a la fortalesa de la Mola.

A cada sortida s’hi podran apuntar un màxim de 39 persones, i els tiquets es podran comprar de manera anticipada a Viatges Magón, per internet o a les oficines, i tindran un cost de 20 euros per als adults i de 10 euros per als infants d’entre 8 i 15 anys.

Organització conjunta

L’organització de les visites ha estat possible gràcies a la participació de totes les administracions i associacions que gestionen els diferents indrets del port de Maó. D’aquesta manera, el Consell Insular de Menorca facilitarà l’embarcació amb la qual es realitzaran les visites, i els ajuntaments de Maó i Es Castell es faran càrrec dels costos dels guies. Per la seva banda, l’Autoritat Portuària de Balears assumirà la difusió de la iniciativa, i l’empresa Viatges Magón serà l’encarregarà de la gestió i venda d’entrades.


Imatge