Plaça Constitució, 1 07701 Maó · 971 36 98 00 · alcaldia@ajmao.org
       
 
 
 
Ajuntament Administració municipal Turisme Seu electrònica Cambiar idioma al aleman
Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

Imatge
29/03/2017
L'alcaldessa Conxa Juanola i el regidor de Port, Héctor Pons, van formar part de la delegació menorquina que va visitar les instal·lacions del varador del port de Palma.
 

L'APB PRESENTA EL MODEL DE VARADOR DE STP A UNA DELEGACIÓ MENORQUINA

Palma, 28/03/2017

L'Autoritat Portuària de Balears (APB) ha organitzat avui dematí una visita d'una delegació menorquina a les instal·lacions del varador que l'empresa Servicios Técnicos Portuarios (STP) gestiona al port de Palma. L'objectiu és mostrar que el sector nàutic menorquí pot implantar al port de Maó un model de serveis de reparació i manteniment d'embarcacions que funciona amb èxit a Palma.

A la visita han assistit l'alcaldessa de Maó, Conxa Juanola, l'alcalde de Castell, Lluís Camps, el conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Neguereuela, la consellera d'Ordenació Territorial i Turística del Consell Insular de Menorca, Susana Mora, el president de Asmen, Justo Saura, el director del Centre de la Mar, José Mª Cardona, així com el president i director del GOB, Jaume Obrador i Miquel Camps, entre d'altres.

Apostar per aquesta activitat industrial constitueix un dels compromisos adquirits en el Pla d'Acció del port de Maó, que impulsa l'APB al costat dels ajuntaments de Maó i es Castell. Pel president de l'APB, Joan Gual de Torrella, aquest model de gestió permet la competitivitat i la concurrència de les empreses, a més de possibilitar donar sortida laboral a un mercat local de cada vegada més gran.

Una de les claus de l'èxit de STP, segons el seu conseller delegat, José María Campuzano, és que es tracta de model obert on 500 empreses censades i homologades poden oferir els seus serveis als armadors competint entre elles. Això es tradueix en un major rendiment i qualitat del treball.

Per la seva banda, el conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, ha recordat que el Govern Balear aposta per una implantació de l'FP Dual amb l'estreta col·laboració de les empreses i que el primer sector on s'apostarà per a aquest tipus d'estudis de formació per als joves serà el nàutic.

L'alcaldessa de Maó Conxa Juanola creu que "salvant les distàncies" de dimensions, aquesta aposta podria contribuir a que el port de Maó torni a tenir l'activitat que un dia va tenir i respectant el medi ambient, un tema "molt important per a nosaltres" - ha destacat.

Els ports que gestiona l'APB són líders en els serveis la reparació i manteniment d'embarcacions a la Mediterrània occidental. Compta amb 145.000 metres quadrats de zona portuària destinats a aquesta activitat, la meitat al port de Palma. Poden donar serveis integrals, moderns i de primera qualitat a embarcacions de fins a 120 metres d'eslora. Es calcula que el sector dóna feina a 2.300 professionals qualificats i multilingües i que genera un impacte econòmic de 452 milions d'euros a l'any.

*Nota de premsa i imatges de l'Autoritat Portuària de Balears

Imatge 

Tornar