Plaça Constitució, 1 07701 Maó · 971 36 98 00 · alcaldia@ajmao.org
       
 
 
 
Ajuntament Administració municipal Turisme Seu electrònica Cambiar idioma al aleman
Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

Imatge
29/03/2017
Es tracta d’una instal·lació d’Eusebi Vila Delclòs, que estableix una relació conceptual i estètica entre la fusta trobada a l’atzar i el paper.
 

LA SALA D’EXPOSICIONS DEL CLAUSTRE DEL CARME ACOLLIRÀ L’EXPOSICIÓ ‘DERELICTES’

Es tracta d’una instal·lació del pintor Eusebi Vila Delclòs, que estableix una relació conceptual i estètica entre la fusta trobada a l’atzar i el paper.

Maó, 29 de març de 2017

Demà dijous, 30 de març, a les 20 hores, tindrà lloc la inauguració de l’exposició Derelictes, d’Eusebi Vila Delclòs, que es podrà veure a la sala d’exposicions del Claustre del Carme de Maó fins al 29 d’abril.

Derelictes és un projecte d’instal·lació artística que estableix una relació conceptual i estètica entre fusta trobada a l’atzar i paper, com a materials expressius que usen artistes i no artistes des de fa milers d’anys. La relació conceptual ve donada per l’origen compartit dels dos materials. Essencialment són el mateix –fibra vegetal- però amb una forma externa diferent.

A la instal·lació Derelictes, fusta i paper entren en diàleg: la contundència dels derelictes enfront de la subtilesa i la fragilitat del paper. S’estableix una complicitat de la qual l’espectador és partícip en contemplar i passejar per l’espai.

La instal·lació mostra també llibres d’artista: un seguit d’obres amb la tècnica del collage i del frottage, cercant la fusió i el diàleg entre tots dos materials. El frottage capta l’empremta –l’ànima- de les fustes. El collage estructura i compon les formes de cada pàgina. S’ha realitzat sobre paper i fa visible la unió dels dos materials, derelicte i paper, en format llibre, precisament per la importància que aquest té en la cultura, la societat i l’art.

El projecte Derelictes és un cercle de diàleg, relació i significats:

PAPERS AMB RELLEU: Fusió de fusta i paper. La fragilitat del material, la seva manipulació, la plasticitat i el modulat per l’aigua, tant del paper com dels derelictes.

DERELICTES: La naturalesa, l’erosió de la fusta, desgastada i modulada per la força del mar.

LLIBRES D’ARTISTA: El paper com a suport per als artistes des de temps immemorials. La tècnica del frottage per obtenir el rastre/empremta de la fusta en el paper.

Trobareu més informació sobre el projecte a l'enllaç del final de la pàgina.


Imatge