Plaça Constitució, 1 07701 Maó · 971 36 98 00 · alcaldia@ajmao.org
       
 
 
 
Ajuntament Administració municipal Turisme Seu electrònica Cambiar idioma al aleman
Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

Imatge
20/03/2017
L’alcaldessa Conxa Juanola ha expressat la seva satisfacció per la signatura de l’acord, i ha assegurat que “ahir va ser un dia històric”.

L’acord preveu la concessió de l’ús de l’illa a la Fundació per un període de 15 anys.
 

L’AJUNTAMENT I LA FUNDACIÓ DE L’HOSPITAL DE L’ILLA DEL REI FORMALITZEN LA CONCESSIÓ D’ÚS DE L’ILLA DEL REI

L’alcaldessa Conxa Juanola ha expressat la seva satisfacció per la signatura de l’acord, i ha assegurat que “ahir va ser un dia històric”.

L’acord preveu la concessió de l’ús de l’illa a la Fundació per un període de 15 anys.

Maó, 20 de març de 2017

L’alcaldessa Conxa Juanola i el president de la Fundació de l’Hospital Illa del Rei, Luis Alejandre Sintes, acompanyats del primer tinent d’Alcaldia, Héctor Pons, i d’Antonio Cendán, secretari de la Fundació, així com d'altres regidors de l'Ajuntament, van signar ahir un conveni pel qual el consistori concedeix l’ús de l’illa del Rei a l’esmentada entitat, durant un període de 15 anys.

Conxa Juanola ha expressat la seva satisfacció amb la signatura de l’acord, i ha assegurat que “ahir va ser un dia històric”.

Juanola ha explicat que “ahir, vam firmar, per primera vegada, la normalització i l’establiment d’un marc legal, pel qual la Fundació Illa del Rei i els voluntaris, que estan fent una feina importantíssima, tenen un document en el qual s’acredita que l’Ajuntament els concedeix aquest bé públic, perquè ells puguin fer la seva valuosa tasca en unes condicions legals, establertes i clares”.

L’acord de concessió també contempla la possibilitat de realitzar pròrrogues bianuals, fins a un màxim de 25 anys, i exclou la zona arqueològica on se situen les restes d’una antiga basílica paleocristiana.

Fundació de l’Hospital de l’Illa del Rei

La Fundació de l’Hospital de l’Illa del Rei és una entitat privada sense ànim de lucre, que es va crear l’any 2005 amb l’objectiu de protegir, conservar i rehabilitar les construccions històriques de l’illa i el seu entorn natural, així com donar un ús cultural al conjunt.

De la mà de l’entitat, des de fa anys, tots els diumenges al matí, un nombrós grup de voluntaris realitza tasques de recuperació i manteniment d’aquest emblemàtic espai del port de Maó.


Imatge