Plaça Constitució, 1 07701 Maó · 971 36 98 00 · alcaldia@ajmao.org
       
 
 
 
Ajuntament Administració municipal Turisme Seu electrònica Cambiar idioma al aleman
Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

Imatge
14/03/2017
Es tracta de les primeres instal·lacions de generació d’energia renovable que realitza el consistori en edificis municipals, i permetran assolir una millora de l'eficiència energètica i un important estalvi econòmic.
 

L’AJUNTAMENT INSTAL·LARÀ PLAQUES FOTOVOLTAIQUES A LA RESIDÈNCIA GERIÀTRICA I AL POLIESPORTIU MUNICIPAL

Es tracta de les primeres instal·lacions de generació d’energia renovable que realitza el consistori en edificis municipals, i permetran assolir una millora de l'eficiència energètica i un important estalvi econòmic.

Maó, 14 de març de 2017

L’Ajuntament de Maó ha posat en marxa els projectes per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques a la Residència Geriàtrica Assistida i al Poliesportiu Municipal. Es tracta de les primeres instal·lacions fotovoltaiques que realitza l’Ajuntament en edificis municipals, i es preveu de contractar les dues obres abans de l’estiu.

El regidor de Recursos i Sostenibilitat, Rafa Muñoz, ha afirmat que “aquesta serà la primera inversió de l’Ajuntament de Maó en instal·lacions renovables, en una illa que té una penetració de renovables en energia primària que ni tan sols arriba a l’u per cent”.

Muñoz ha afegit que ‘és molt important que l’Ajuntament de Maó faci aquest tipus de passes, i que esdevingui un exemple de cara a la ciutadania, ja que això demostra que les instal·lacions en renovables són rendibles, i que tot i el mal anomenat ‘impost al sol’, paga la pena efectuar-les’.

Residència Geriàtrica Assistida de Maó

El regidor Biel Pons ha assenyalat que la instal·lació de plaques fotovoltaiques al Geriàtric Municipal forma part del pla de millora d’aquest centre, i ha explicat que “entre altres actuacions, l’any passat es va renovar una de les tres grans cobertes, i enguany es renovarà una altra, que és on aniran les plaques”.

La inversió total en aquesta instal·lació serà de 90.976 euros, i comptarà amb una subvenció de la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat del Govern Balear per valor de 60.528 euros, cofinançada al 50% amb càrrec al Programa Operatiu FEDER 2014-2020 de les Illes Balears. El període de recuperació de la inversió es preveu inferior als tres anys.

El centre va tenir l’any passat una despesa energètica de 389.415 kWh, amb un cost anual de 74.555 euros. Es preveu que la nova instal·lació permeti la generació de 69.936 kWh anuals, fet que suposarà un 18% del consum anual. Un cop amortitzada, la instal·lació permetrà un estalvi anual de 14.000 euros.

Es tracta d’una instal·lació amb mòduls fotovoltaics de 260 Wp de 60 cel·les, que es col·locaran damunt la coberta de l’edifici. En total, s’instal·laran 194 plaques i 2 convertidors.

Poliesportiu Municipal de Maó

Per la seva banda, el regidor d’Esports, Carlos Montes, ha explicat que la instal·lació del Poliesportiu Municipal s’emmarca en les actuacions fetes recentment en aquest centre, i ha afirmat que aquesta inversió possibilitarà un estalvi energètic considerable, en un equipament que compta amb una gran afluència de gent.

La inversió total prevista és de 92.761,69 euros i s’ha sol·licitat una subvenció que, tot i no haver-se concedit, no està totalment descartada, ja que existeix la possibilitat que un altre ajuntament hi renunciï o es doni un excedent pressupostari.

Si finalment es concedeix la subvenció, es preveu una recuperació de la inversió inferior als dos anys, i si es realitza només amb fons de l’Ajuntament, la recuperació se situa en un termini inferior als nou anys.

L’any passat, el Poliesportiu de Maó va tenir una despesa energètica de 281.354 kWh, amb un cost anual de 45.099 euros. Amb la nova instal·lació es preveu que l’autoconsum pugui ser de 69.237 kWh anuals, fet que suposarà un estalvi del 25% de l’energia. Pel que fa a l’estalvi econòmic, un cop amortitzada la instal·lació, es preveu que sigui de gairebé 11.100 euros anuals.

Es tracta d’una instal·lació sobre la coberta de la piscina que s’acaba de reformar, i estarà composta de mòduls fotovoltaics de 260 Wp de 60 cel·les. En total, s’instal·laran 192 plaques i 2 convertidors.


Imatge