Plaça Constitució, 1 07701 Maó · 971 36 98 00 · alcaldia@ajmao.org
       
 
 
 
Ajuntament Administració municipal Turisme Seu electrònica Cambiar idioma al aleman
Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

Imatge
13/02/2017
Amb la contractació, el passat mes de desembre, de dos agents d’ocupació i desenvolupament local, l’Ajuntament suma un total de 81 persones que s’han incorporat a la corporació local a través de programes subvencionats, corresponents a les convocatòries del SOIB dels anys 2015 i 2016.

Així mateix, està prevista la incorporació de més personal durant el primer trimestre de l’any 2017. En concret, 26 treballadors i treballadores majors de 30 anys formaran part de dos projectes mixtos d’ocupació i formació, anomenats IMPULS i INTROM@, i 17 joves qualificats seran contractats per treballar en l’àmbit de la seva formació acadèmica de grau superior.
 

PROJECTES PER A LA MILLORA DE L’OCUPABILITAT, UNA PRIORITAT PER A L’AJUNTAMENT DE MAÓ

Maó, 14 de febrer de 2017

Amb la contractació, el passat mes de desembre, de dos agents d’ocupació i desenvolupament local, l’Ajuntament de Maó suma un total de 81 persones que s’han incorporat a la corporació local a través de programes subvencionats, corresponents a les convocatòries del SOIB dels anys 2015 i 2016.

Així mateix, està prevista la incorporació de més personal durant el primer trimestre de l’any 2017. En concret, 26 treballadors i treballadores majors de 30 anys formaran part de dos projectes mixtos d’ocupació i formació, anomenats IMPULS i INTROM@, i 17 joves qualificats seran contractats per treballar en l’àmbit de la seva formació acadèmica de grau superior, amb l’objectiu de proporcionar-los la seva primera experiència professional.

Alguns d’aquests programes s’emmarquen en el Pla de Garantia Juvenil impulsat pel Govern de les Illes Balears, que s’adreça al jovent desocupat, amb l’objectiu de proporcionar-los un mitjà per millorar les seves aptituds i competències professionals; d’altres s’inclouen en la convocatòria Visibles, del SOIB, per a l’ocupabilitat de persones majors de 45 anys.

En tots els casos, la implicació de l’Ajuntament de Maó respon a la voluntat de donar suport a la gent jove i a les persones desocupades de més edat, dos dels col·lectius que pitjor ho estan passant a causa de la crisi, i també persegueix oferir majors oportunitats econòmiques, formatives i d’ocupació a la població maonesa.

A continuació, us detallem tots els projectes gestionats per l’Ajuntament al llarg d’aquest mandat:

Projectes mixtos de formació i ocupació

Projecte AEVUM

D’un any de durada, va finalitzar el passat 28 de gener. Ha comptat amb la participació d’una directora, una administrativa i una docent, que ha impartit els certificats de professionalitat en Atenció Sociosanitària a Persones Dependents en Institucions i Dinamització d’Activitats de Temps Lliure Educatiu Infantil i Juvenil; l’han integrat 10 alumnes treballadors, que s’han format i treballat al Geriàtric de Maó i en altres centres municipals, mitjançant un contracte de treball per a la formació i l'aprenentatge.

El projecte s’emmarca en el Pla de Garantia Juvenil del Govern Balear i ha comptat amb la participació del SOIB i el cofinançament del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) i del Fons Social Europeu (FSE), així com amb fons de l’Ajuntament de Maó. Ha rebut una subvenció de 239.957,63 euros.

Projecte ÀMFORA

D’un any de durada, va finalitzar el 28 de gener passat. Ha comptat amb la participació de dos docents, un dels quals ha impartit el certificat de professionalitat d’Operador/Gravador de Dades, de nivell 1, i l’altre ha impartit competències clau en matemàtiques, castellà i català de nivell 2. Hi han participat un total de 10 alumnes treballadores, contractades mitjançant un contracte de treball per a la formació i l'aprenentatge, que han fet una tasca minuciosa de recollida de dades d’activitats econòmiques del municipi, amb l’objectiu de traslladar-les a una base de dades unificada, que posteriorment serà georeferenciada.

El projecte s’emmarca en el Pla de Garantia Juvenil del Govern Balear i ha comptat amb la participació del SOIB i el cofinançament del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) i del Fons Social Europeu (FSE), així com amb fons de l’Ajuntament de Maó. Ha rebut una subvenció de 165.303,28 euros.

Projecte RESCAT

D’un any de durada, va començar el passat 1 de novembre de 2016 i finalitzarà el 31 d’octubre de 2017. Aquest projecte compta amb la participació d’una directora/docent, que imparteix els mòduls d’Atenció Sociosanitària, i 3 docents més, que imparteixen els certificats de professionalitat en Socorrisme i Dinamització d’Activitats de Temps Lliure Educatiu Infantil i Juvenil; també hi participen una pedagoga i una auxiliar administrativa, a més de 10 alumnes treballadors inscrits en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil i contractats mitjançant un contracte de treball per a la formació i l'aprenentatge. La subvenció concedida totalitza l’import de 213.076,61 euros.

El projecte s’emmarca en el Pla de Garantia Juvenil del Govern Balear i compta amb la participació del SOIB, amb el cofinançament del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE), del Fons Social Europeu, a través del Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil per al període 2014-2020, i de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil, així com amb fons de l’Ajuntament de Maó.

Projectes IMPULS i INTROM@Ó

Estan subvencionats amb 184.563,90 i 178.590,68 euros, respectivament. Aquests dos projectes tenen una durada de deu mesos, amb data d’inici prevista per a l’1 de març i finalització el 31 de desembre de 2017.

L’oferta formativa i de treball s’adreça a 20 persones joves de més de 30 anys, contractades mitjançant un contracte de treball per a la formació i l'aprenentatge, que comptaran amb el suport de personal directiu, docent i administratiu. La formació que s’impartirà al projecte IMPULS serà el certificat de professionalitat complet de Condicionament Físic en Sala d’Entrenament Polivalent, així com dos mòduls formatius de Condicionament Físic amb Suport Musical, de nivell 3. La part laboral del projecte la realitzaran a les instal·lacions esportives municipals. Per la seva banda, el projecte INTROM@Ó se centrarà en un únic certificat de professionalitat en Sistemes Microinformàtics, de nivell 2, i la part laboral es realitzarà als diferents edificis municipals administratius.

Aquests projectes compten amb la participació del SOIB i finançament amb fons de la Conferència Sectorial i de l’Ajuntament de Maó.

Convocatòries Programa VISIBLES. Projectes per a la millora de l’ocupabilitat de persones de més edat

Projecte S’HORT DES FRARES

El 29 de febrer de 2016 es va iniciar el projecte de rehabilitació de s’Hort des Frares, adreçat a persones aturades de llarga durada, de més de 35 anys. L’objectiu del projecte era la recuperació paisatgística i revalorització d’espais públics, mitjançant la contractació de 15 persones i una docent en competències clau. El programa va ser subvencionat amb 173.037,07 €.

Aquest projecte comptava amb la participació del Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB) i el cofinançament del Servicio de Empleo Público Estatal (SEPE) i del Fons Social Europeu (FSE).

Projectes SOCARRELL i M@Ó

Van començar el passat 16 de novembre de 2016 i finalitzaran el 15 de maig de 2017. Compten amb la participació de 23 treballadors, que realitzen obres o presten serveis d'interès general i social en diferents centres municipals, mitjançant un contracte de treball de duració determinada d'interès social/foment de l’ocupació agrària. Tenen el suport d’una orientadora laboral durant tot el projecte.

Aquests projectes compten amb fons provinents de la Conferència Sectorial, del Programa Operatiu FSE 2014-2020 de les Illes Balears i de l’Ajuntament de Maó. Els imports subvencionats són de 209.729,14 i 43.200,00 euros, respectivament.

Convocatòria Agents d’Ocupació i Desenvolupament Local

Projecte EMPENTA

Aquest projecte es va posar en marxa el passat mes de desembre, amb la incorporació de dos agents d’ocupació i desenvolupament local, que faran feina mitjançant un contracte d’obra i servei. Aquestes figures tenen la missió principal de col·laborar en la implantació i promoció de les polítiques actives d’ocupació, el foment de l’ocupació i l’orientació per a la generació d’activitat empresarial, en un marc de sostenibilitat, equitat i visió de gènere. Aquesta col·laboració es desenvolupa en el marc de l’actuació conjunta i acordada entre l’Ajuntament i el SOIB. Els dos AODL estan subvencionats amb 52.723,63 euros.

El projecte compta amb la participació del SOIB i el cofinançament del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) i de l’Ajuntament de Maó.

Convocatòria Joves Qualificats

Projectes ARRANCA i ARRANCA-2

Aquests projectes van ser aprovats a través d’una convocatòria de subvencions presentada en el marc del Programa SOIB Jove, que finança projectes d’experiència professional per a l’ocupació de jovent amb estudis de grau superior, a les illes Balears. Els projectes començaran el mes de febrer i comptaran amb la participació de 17 joves, inscrits en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil, que faran feina mitjançant un contracte en pràctiques.

Els imports subvencionats per dur a terme els dos projectes són de 287.187,57 i 105.756,75 euros, respectivament.

Compten amb la participació del SOIB i el cofinançament del Fons Social Europeu, a través del Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil per al període 2014-2020, i de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil, així com amb fons de l’Ajuntament de Maó.

Centre de Formació Ocupacional Casa de ses Aigües

L’Ajuntament compta amb el Centre de Formació Ocupacional, situat a la Casa de ses Aigües, des d’on es duen a terme les tasques directives, de suport, administratives i docents de tots els projectes que gestiona el consistori. L’edifici compta amb aules acreditades per impartir les formacions en 15 certificats de professionalitat.Imatge