Plaça Constitució, 1 07701 Maó · 971 36 98 00 · alcaldia@ajmao.org
       
 
 
 
Ajuntament Administració municipal Turisme Seu electrònica Cambiar idioma al aleman
Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

Imatge
14/12/2016
L'emancipació del paper es podrà veure del 15 de desembre al 2 d’abril, i permetrà fer un recorregut per una sèrie d’obres d’artistes menorquins que han emprat aquest suport
 

CA N’OLIVER DEDICA UNA EXPOSICIÓ A L’ART SOBRE PAPER

L'emancipació del paper es podrà veure del 15 de desembre al 2 d’abril, i permetrà fer un recorregut per una sèrie d’obres d’artistes menorquins que han emprat aquest suport

Maó, 14 de desembre de 2016

Avui capvespre, s’ha presentat l’exposició L'emancipació del paper, que es podrà veure a Ca n’Oliver del 15 de desembre al 2 d’abril. L’acte ha comptat amb la presència del regidor de Cultura, Héctor Pons, de la cronista-arxivera de l’Ajuntament i responsable de Ca n’Oliver, Ángeles Hernández, i del comissari de la mostra, Carles Jiménez.

L’exposició ha estat organitzada a través del departament d’Arxiu i Patrimoni de l’Ajuntament de Maó, i vol donar a conèixer l’evolució de la tècnica sobre paper durant els darrers segles, tot proposant un recorregut per una sèrie d’obres d’artistes menorquins, de naixement o d’adopció, que han fet del paper un suport destacat en el qual expressar idees i emocions, mitjançant el dibuix, el gest, el color, la textura, l’obra gràfica, el collage, la il·lustració, el llibre o la instal·lació.

Héctor Pons ha explicat que l’exposició “també té l’objectiu d’aconseguir que Ca n’Oliver disposi d’una oferta continuada d’exposicions d’un important interès cultural i artístic, i també volem donar a conèixer, a través d’aquestes exposicions, tant l’obra de la Col·lecció Hernández Sanz-Hernández Mora, com obres d’altres fons, com el Museu de Menorca o, fins i tot, el Teatre Principal”.

El paper com a suport artístic

El paper té unes qualitats tàctils i visuals úniques. La seva fragilitat, però també la seva lleugeresa, el converteixen en el suport ideal per l’expressió espontània i lliure de l’artista.

Originàriament, les obres sobre paper tenien la funció d’estudi o guia per a la realització de les pintures, i ja des del Renaixement els artistes dibuixaven sobre el paper les composicions que després executarien en el llenç.

Però a partir del segle XIX, aquestes obres comencen a ser considerades com a peces d’art, i els artistes empren aquest suport de manera lliure i autònoma, com a camp d’experimentació. Durant el segle XX, el desenvolupament dels mitjans mecànics de reproducció donarà lloc al naixement de dues formes modernes d’obra sobre paper: el collage i el cartell, que ja s’adreçaran a un públic de masses.

L’exposició que es podrà veure a Ca n’Oliver comptarà amb obres d’artistes de diverses èpoques, com Paqual Calbó, Francesc Hernández Sanz, Matías Quetglas, Florit Nin, Pilar Perdices, Zulema Bagur, Marc Jesús o Nuria Román, entre altres.


Imatge 

Tornar