Plaça Constitució, 1 07701 Maó · 971 36 98 00 · alcaldia@ajmao.org
       
 
 
 
Ajuntament Administració municipal Turisme Seu electrònica Cambiar idioma al aleman
Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

Imatge
01/12/2016
L’adhesió es va aprovar mitjançant una moció conjunta presentada per tots els grups del consistori al darrer Ple municipal
 

MAÓ S’UNEIX AL PACTE SOCIAL CONTRA LES VIOLÈNCIES MASCLISTES

L’adhesió es va aprovar mitjançant una moció conjunta presentada per tots els grups del consistori al darrer Ple municipal

Maó, 1 de desembre de 2016

El darrer Ple municipal de l’Ajuntament de Maó va aprovar una moció conjunta, presentada per tots els grups del consistori, per adherir-se al Pacte social contra les violències masclistes, que promou el Govern de les Illes Balears.

La moció aprovada insta l’Ajuntament a treballar per assolir els objectius del Pacte, a difondre’n el contingut entre les diferents entitats de la ciutat i a desenvolupar una sèrie d’accions per tal d’impulsar la participació de la ciutadania.

A més, el text recorda que malgrat els esforços realitzats per les diverses administracions i agents implicats en la lluita contra la violència masclista, aquesta continua estant present a la nostra societat, com ho palesen les sis dones assassinades a les Illes Balears durant el 2016 o les 1.105 denúncies presentades per violència masclista només durant el primer trimestre de l’any.

Objectius del Pacte

• Implicar tota la societat en la recerca i la construcció d’un espai lliure de violències masclistes.

• Manifestar un contundent rebuig a les violències masclistes i als fonaments que les sostenen mitjançant la posada en marxa d’accions conjuntes amb la societat civil.

• Aconseguir que la societat col·labori en la prevenció, la denúncia i l’eradicació de les violències masclistes.

• Treballar perquè les generacions futures es constitueixin sobre el respecte i el tracte igualitari a homes i dones

Manifest

1- Manifestem un contundent rebuig i condemna a les violències masclistes i als fonaments de la desigualtat que la sostenen.

2- Reconeixem les diferents formes d’exercir les violències masclistes i la diversitat de les persones que la pateixen.

3- Ens comprometem a implicar-nos de forma activa en la recerca i la construcció d’un espai lliure de violències masclistes.

4- Farem visible el fet que les violències masclistes no pertanyen a l’àmbit privat, sinó que són un problema de tota la societat, tant dels homes com de les dones.

5- Reconeixem que les desigualtats estan arrelades en la idea de la superioritat dels homes sobre les dones i en la imposició d’un únic model de ser i de comportar-se segons el gènere al qual pertanyem.

6- Donarem suport a les dones que han patit o pateixen violències masclistes, tot respectant les seves decisions i els complexos processos on estan immerses.

7- Exigirem a les institucions que assegurin la protecció i el suport necessari a les dones afectades i a les seves filles i fills, així com les persones que en depenguin, mitjançant la dotació de recursos suficients i una coordinació efectiva.

8- Treballarem perquè les generacions futures es construeixin sobre el respecte i el tracte igualitari i no discriminatori per raons de sexe, d’orientació sexual o d’identitat de gènere, creant referents positius que visibilitzin la diversitat.

9- Rebutjarem les agressions masclistes i denunciarem les situacions de desigualtat i violència sobre les que tinguem coneixement.

10- En definitiva, ens comprometem a construir una ciutadania respectuosa amb la diversitat, lliure de qualsevol tipus de violència masclista, oberta i inclusiva des d’una actitud proactiva.

Uneix-te

Us podeu unir al pacte al web reaccionem.com


Imatge 

Tornar