Plaça Constitució, 1 07701 Maó · 971 36 98 00 · alcaldia@ajmao.org
         
 
 
 
Ajuntament Administració municipal Turisme Seu electrònica Cambiar idioma al aleman

XXVII Trobada d'Entitats Socials

Enguany, la trobada pretén conscienciar la ciutadania sobre el dret a l’accés a l’alimentació de totes les persones, i la responsabilitat social que l’envolta.

També s’ha presentat la iniciativa ciutadana Un plat per hom, una instal·lació artística, obra d’Omar Delorage, que es podrà veure a diferents carrers i places de la ciutat.

Maó, 30 de maig de 2017

Aquest matí, la regidora de Serveis Socials i Educació, Laia Obrador, i el regidor d’Atenció Comunitària, Habitatge, Igualtat i Participació Ciutadana, Biel Pons, han presentat la XXVII Trobada d’Entitats Socials, que tindrà lloc el pròxim dissabte 3 de juny, de 10 a 13 hores, als carrers Nou i s’Arravaleta del centre de Maó.

Durant tot el matí, nombroses entitats donaran a conèixer les tasques que duen a terme habitualment, sota el lema Un plat, un dret, que enguany pretén conscienciar la ciutadania sobre el dret a l’accés a l’alimentació de totes les persones, i la responsabilitat social que l’envolta.

Laia Obrador ha explicat que el lema d’enguany s’emmarca en l’adhesió de Maó al Pacte de Polítiques Alimentàries Urbanes de Milà, que el Ple municipal va aprovar la setmana passada, i que “va en la línia de comprometre les administracions locals a promoure sistemes alimentaris sostenibles i inclusius, per facilitar una alimentació saludable i millorar l’accés a l’alimentació”. Obrador també ha assenyalat que “hem d’actuar localment, però amb una visió global”.

Per la seva banda, Biel Pons ha destacat que “el fet de sortir al carrer és donar una oportunitat a les entitats per donar a conèixer la seva labor, i que hi pugui haver un feedback entre la ciutadania, les entitats i les administracions”, i ha afegit que “és una forma de participació ciutadana, en el sentit d’obrir una porta més al contacte entre entitats i les persones que podrien ser-ne usuàries o voluntàries”.

Instal·lació artística: Un plat per hom

Juntament amb la trobada d’entitats, també s’ha presentat la iniciativa ciutadana Un plat per hom, una instal·lació artística, obra d’Omar Delorage, que es podrà veure a diferents carrers i places de la ciutat, i que consistirà en l’exposició de cent peces d’argila, fetes a mà, que la ciutadania podrà contemplar, tocar i comprar. L’obra vol reflexionar i despertar consciències sobre el tema de la fam i l’accés a l’alimentació, des d’un punt de vista artístic.

La instal·lació es podrà veure, del dimecres 31 de maig al diumenge 4 de juny, als següents punts de la ciutat: escales costa de ses Voltes, plaça de l’Esplanada, plaça Bastió, carrer Nou, parc Rochina, parc Rubió, claustre del Carme, carrer ses Moreres, carrer s’Arravaleta, plaça Colón, carrer Església, plaça Constitució i plaça Reial.

Les persones interessades a comprar alguna de les peces ho podran fer durant la trobada d’entitats, i la recaptació es destinarà al Banc d’Aliments.


Imatge 

 
Contactau amb l’Ajuntament Si us voleu posar en contacte amb nosaltres per fer un suggeriment, una consulta o demanar qualsevol altra qüestió, ho podeu fer a la mateixa seu de l’Ajuntament de Maó (plaça Constitució, 1. Maó Tel. 971 36 98 00) o bé en el següent enllaç...

Mirarem de donar resposta a les vostres consultes com més prest millor.


Consultes i suggeriments  Queixes i fotodenúncia