Plaça Constitució, 1 07701 Maó · 971 36 98 00 · alcaldia@ajmao.org
           

Ajuntament i Creu Roja de Maó firmen dos convenis de col·laboració per valor de 60.000 euros, amb la intenció de mantenir i millorar els serveis socials que ofereixen conjuntament

L'Ajuntament i la Creu Roja de Maó han renovat els seus convenis amb la intenció de mantenir i millorar els serveis que ofereixen conjuntament aquestes dues entitats, en un moment on la seva funció és més necessària que mai. Concretament, l'Ajuntament i la Creu Roja han firmat dos convenis anuals; un en concepte de Serveis Socials, per valor de 45.000 euros, i un altre en concepte de Serveis Preventius, per valor de 15.000 euros.

Enguany, tot i que, a causa de la pandèmia, no s'han pogut realitzar la majoria d'esdeveniments que requereixen els Serveis Preventius de la Creu Roja de Maó, com puguin ser les festes patronals de Maó, Sant Climent i Llucmaçanes, Rua i Ball de Carnaval o la Cavalcada de Reis entre d'altres, l'Ajuntament mantén la quantitat econòmica d'aquest conveni.

La majoria d'aquest import (15.000 euros) serà utilitzat per causes socials. Cal assenyalar que, enguany més que mai, el volum de la tasca social de la Creu Roja a Maó s'ha incrementat de manera important.

Pel que fa al conveni en concepte de Serveis Socials, la Creu Roja col·labora amb l'Ajuntament de Maó en programes de serveis socials, ja que disposa de personal i mitjans per executar aquests programes.

• A partir de la firma d'aquest conveni, Creu Roja realitzarà el Servei de Transport Adaptat a les persones derivades de les Unitats de Treball Social en la mesura de les seves possibilitats.

• Així mateix, també col·laborarà en el Repartiment de Menjar en diferents casos:

Casa d'Acollida: La Creu Roja realitzarà el repartiment del menjar i sopar diari a la Casa d'Acollida. Es recull el menjar de la R.G.A.

Servei d'Ajuda a Domicili (SAD): La Creu Roja reparteix als domicilis fins a 30 menjars diaris que prèviament recull de la R.G.A.

Excedents Europeus: Distribució d'aliments per a famílies derivades dels Serveis Socials Comunitaris municipals.

Gent Gran: Programa de suport a les persones grans amb necessitats socials o d'acompanyament.


• Per altra banda, Creu Roja facilitarà al personal tècnic del Servei Municipal d'Esports els cursos de formació de reciclatge de primers auxilis, oxigenoteràpia i DESA i l'Ajuntament col·laborarà, en la mesura de les seves possibilitats, en l'elaboració d'una campanya anual de Creu Roja, per tal de captar joves perquè realitzin funcions de voluntariat.


Imatge