Plaça Constitució, 1 07701 Maó · 971 36 98 00 · alcaldia@ajmao.org
         
 
 
 
Ajuntament Administració municipal Turisme Seu electrònica Cambiar idioma al aleman

Imatge
12/03/2019
La iniciativa s’adreça als propietaris de cans i pretén abordar la problemàtica dels orins de les mascotes a la via pública.
 

L’Ajuntament presenta el Pipibòtil en el marc de la campanya ‘Posam solució als pipís!’

La iniciativa s’adreça als propietaris de cans i pretén abordar la problemàtica dels orins de les mascotes a la via pública.

Maó, 12 de març de 2019

Aquest matí, el regidor de Medi Ambient, José Manuel García, ha presentat la campanya de civisme ‘Posam solució als pipís!’, adreçada als propietaris de cans de Maó, en el marc de la qual l’Ajuntament repartirà de manera gratuïta un total de 3.000 pipibòtils i distribuirà 12.000 fulletons informatius per totes les cases del municipi.

La campanya pretén abordar la problemàtica dels orins dels cans a la via pública, que ocasionen problemes de salubritat, males olors i desperfectes en façanes i mobiliari urbà.

Campanya de conscienciació sobre la problemàtica dels orins

José Manuel García ha explicat que la darrera actualització del cens de cans de Maó ha donat com a resultat la xifra de 6.000 animals registrats, i ha assenyalat que “són molts de cans que cada dia surten al carrer i fan les seves necessitats”.

En aquest sentit, García ha afirmat que “sabem que la gent està conscienciada que ha de recollir els excrements dels animals, però aquesta campanya va un poc més enllà”, i ha assegurat que ara cal conscienciar els propietaris respecte a la problemàtica dels orins, per tot el que comporten d’insalubritat, males olors i brutícia general a la ciutat.

Què és el Pipibòtil?

El Pipibòtil és un envàs plegable que permet dur una mescla innòcua i desinfectant, composta d’aigua i vinagre blanc, que es pot tirar sobre els orins de les mascotes, per tal d’evitar les males olors i les taques permanents en façanes i voreres.

D’aquesta manera, si el propietari no ha pogut evitar que el ca orini a un enfront o damunt el mobiliari urbà, ho podrà fer net emprant el Pipibòtil.

Com s’empra?

El Pipibòtil s’ha d’omplir amb una mescla al 50% d’aigua i vinagre blanc, i s’ha de llançar un raig sobre els orins.

Per què vinagre blanc?

El vinagre blanc neutralitza l’olor dels orins i evita la reincidència en aquell punt d’altres cans, ja que també té un efecte repel·lent.

On puc trobar el Pipibòtil?

El Pipibòtil es pot aconseguir a l’Ajuntament de Maó, a les associacions protectores d’animals i a les clíniques veterinàries, i és totalment gratuït.


Imatge