Plaça Constitució, 1 07701 Maó · 971 36 98 00 · alcaldia@ajmao.org
         
 
 
 
Ajuntament Administració municipal Turisme Seu electrònica Cambiar idioma al aleman

Comunicat de l’Ajuntament en relació als fets ocorreguts a la Residència Geriàtrica Assistida el passat 3 de gener

Maó, 10 de gener de 2019

L’Ajuntament de Maó vol informar de les conclusions de l’informe intern que s’ha elaborat en relació als fets que van tenir lloc el passat dia 3 de gener a la Residència Geriàtrica Assistida de Maó, en el transcurs dels quals va perdre la vida el resident J.A.M.

- J.A.M. era resident de la Residència Geriàtrica Assistida de Maó des de l’any 2010, i feia 8 anys que hi feia vida amb normalitat i sense incidents remarcables.

- En el moment dels fets, a la Residència hi havia el personal de guàrdia habitual, format per 8 auxiliars de geriatria i una infermera, que atenien amb normalitat els 85 residents del centre.

- Tot i que es desplaçava en cadira de rodes, J.A.M. sovint es movia pel centre de manera independent i sense necessitar l’ajut de ningú.

- Les gravacions de les càmeres del centre mostren que J.A.M. va obrir tot sol les portes de vidre que donen accés al replà de l’ascensor i també les portes de l’escala d’emergència, amb l’objectiu clar d’accedir a aquest espai. Cal aclarir que les portes d’accés a l’escala d’emergència estaven tancades però, lògicament, sempre es poden obrir.

- També s’ha constatat que, en tot moment, el personal del centre va seguir els protocols establerts, sense que s’hagi detectat cap incidència en aquest sentit.

- En conseqüència de tot l’anterior, tot fa pensar que els fets ocorreguts es deuen a un desgraciat accident, i que J.A.M. es va precipitar per les escales de manera fortuïta, tot i que a hores d’ara la investigació dels fets està en mans de les autoritats policials i continua oberta.

Finalment, tot i que la Residència Geriàtrica compleix la normativa vigent, l’Ajuntament vol manifestar que estudiarà la posada en marxa de mesures complementàries per evitar que fets d’aquesta naturalesa es puguin tornar a repetir.

L’equip de govern lamenta profundament els fets succeïts i reitera el seu condol més sincer a la família, restant a la seva disposició per a qualsevol aclariment ulterior.


Imatge