Plaça Constitució, 1 07701 Maó · 971 36 98 00 · alcaldia@ajmao.org
         
 
 
 
Ajuntament Administració municipal Turisme Seu electrònica Cambiar idioma al aleman

21/06/2018
Segons l’estudi, el municipi de Maó compta amb un total de 2.448 llicències federatives, de les quals 1.622 són masculines (66%) i 826 femenines (34%), i els esports més practicats són el futbol, el bàsquet, l'hípica i la gimnàstica rítmica.
 

L'Ajuntament presenta un estudi sobre les instal·lacions i les entitats esportives de Maó

Segons l’estudi, el municipi de Maó compta amb un total de 2.448 llicències federatives, de les quals 1.622 són masculines (66%) i 826 femenines (34%), i els esports més practicats són el futbol, el bàsquet, l'hípica i la gimnàstica rítmica.

Maó, 21 de juny de 2018

Aquest matí, la Sala d’Actes de l’Ajuntament ha acollit la presentació de l’estudi sobre les instal·lacions i les entitats esportives de Maó, que han dut a terme David Sintes i Jaume Riudavets, dos alumnes-treballadors del programa Arranca III per a l’ocupació de joves amb estudis superiors a les Illes Balears del SOIB.

El regidor d’Esports, Joventut i Formació, Carlos Montes, ha explicat que l’estudi ha servit per actualitzar la informació sobre les instal·lacions públiques esportives, així com sobre les entitats del municipi, i ha permès conèixer dades com el nombre de fitxes federatives o el nombre d’entitats per modalitats esportives.

En aquest sentit, Montes ha assenyalat que l’anàlisi d’aquesta informació “permetrà establir la repercussió social que tenen les entitats esportives a la nostra ciutat, i això ens permetrà, de cara al futur, crear polítiques que s’ajustin al moment social i esportiu del municipi”.

Futbol, bàsquet, hípica i gimnàstica rítmica, esports amb més llicències

David Sintes i Jaume Riudavets han explicat que l’estudi ha servit per elaborar un dossier amb tota la informació actualitzada de les entitats del municipi, amb dades com el nombre d’associats o les activitats que duen a terme.

Segons l’estudi, el municipi de Maó compta amb un total de 2.448 llicències federatives, de les quals 1.622 són masculines (66%) i 826 femenines (34%).

Els esports que compten amb més llicències són el futbol, amb un total de 635 llicències, el bàsquet, amb 342 llicències, i el trot, amb 197 llicències. També destaca la gimnàstica rítmica, amb 177 llicències. Per contra, altres esports molt practicats a l’illa com el ciclisme o la natació, compten a Maó amb un baix nombre de llicències.

Cal destacar que sovint les diferents modalitats esportives presenten una clara diferenciació segons el gènere, que es fa molt evident en esports com el futbol, que compta 603 llicències masculines per només 32 llicències femenines, o en la gimnàstica rítmica, que compta amb 175 llicències femenines per només dues de masculines. De les 342 llicències del bàsquet, 215 són masculines i 127 femenines.